Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Съветниците от ПК“Финанси и бюджет“ одобриха икономическата рамка на „Градски транспорт“

Съветниците от ПК „Финанси и бюджет“ одобриха икономическата рамка на обществения превозвач във Варна за 2021 г. Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 10 102 000 лв., или 1,01 лв./км, стана ясно на днешното заседание на комисията. Разходът на километър е в размер на 3,26 лв. без ДДС.

Транспортната задача за периода януари –декември е в размер на 10 млн. км. Изминатите километри са с 600 хил. км по-малко в сравнение с предходната година, което се дължи на разредения график на движение на превозните средства заради пандемията.

Съветниците трябваше да приемат рамката в най-кратък срок, тъй като предстоят плащания и по банковия кредит, който с решение на Общински съвет бе изтеглен през 2020 г., с договор, сключен между „Българска банка за развитие“ и „Градски транспорт“ ЕАД.

Приемането на предложението е малко закъсняло, както го определи лидерът на СДС-Варна и заместник-председател на Общински съвет-Варна д-р Янко Станев. Той изрази положителното си становище и решението как ще гласува СДС в съвета по тази точка.

Заседанието на комисията се проведе по дневен ред от четири точки, по които местните депутати дадоха положително становище.

Утре, 20 май, предстои заседание на Общински съвет, където решенията ще бъдат гласувани. Сесията ще се проведе по установения ред в дистанционна среда и ще бъде излъчвана на живо по YouTube канала на местния парламент, информира dnesplus.bg