Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Стоян Пасев: Предавам поста с чувство на удовлетвореност

„Предавам поста с чувство на удовлетвореност, беше доста динамичен мандат“. Това заяви областният управител на област Варна Стоян Пасев пред журналисти днес, когато предаде властта на новия си колега Петър Мрчев

Това не е първата смяна на Стоян Пасев. Предното служебно правителство правителство на Румен Радев. Пасев достойно отстъпи стола на Петър Марчев, като заяви, че поста областен управител е политическо назначение и е редно всяко правителство да решава с кого да работи.

Той допълни, че е изпълнявал задълженията си с любов и ентусиазъм, а седем години мандат не са малко време.

„Минахме през доста перипетии, съдбата ни изправи пред много изпитания. Знаете, че още в началото на мандата имаше наводнения, пет общини бяха обявили бедствено положение. Не се е случвало до момента на нито един областен управител в страната, пет общини да бедстват. След това минахме през антракс, доста странно бедствие, само ние бяхме в цяла България, срутването на хотела в к.к „Слънчев ден“, свлачища и не на последно място пандемията от COVID-19, през която криза, единствено имат значение живота и здравето на гражданите. „

Пасев благодари на екипа си и всички служители на Областна администрация за съвместната работа, на правителството и на Бойко Борисов, на министрите, с които са работили заедно изцяло и само в интерес на варненци. Той отправи благодарности и към всички кметове на общини и колеги областни управители.

По думите му, областна администрация се е справила и провела няколко изборни кампании, проведени на национално и местно ниво, както и президентските.

Вече бившият областен управител благодари и на журналистите във Варна за коректното отразяване на всички събития.

„Извинявам се, ако съм обидил някой, не е умишлено, работил съм съвестно и съм се водил единствено от желанието ми за развитие на Варненски регион. Нямам забавени преписки, когато започнах работа като областен управител, заварих преписки от 1992 г., а това е недопустимо. Справихме се със задачите си и отчитаме намаляване на делата срещу облстна управа. Пожелавам на новия областен управител дълъг мандат и безаварийно управление и да се водят от желанието да развиват нашия регион. За мен беше чест, че бях областен управител на Област Варна, която според мен е най-хубавата област в страната“, завърши Пасев.