Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Корнелия Нинова „зашлеви” политически шамар на Гуцанов

Борислав Гуцанов получи очаквания политически шамар от Корнелия Нинова. След безобразно слабия резултат на БСП във Варненска област /въпреки микробуса, който обикаляше селата и обещанията пред 6-7 човека/, Нинова реши да бъде водач на листата във Варна. Така, напористата врачанка даде сигнал на Гуцанов, че не е доволна от работата му. С тези скромни 22 242 гласа, на фона на резултата на ГЕРБ – 56 904 гласа и Има такъв народ – 37 963 – БСП на Гуцанов се срина до трето място в областта и дълбае дъното.

И как да не го дълбае, когато Гуцанов се е обградил с безлични активисти, които хората не припознават, като бъдещи депутати. Как Нинова очаква от Гуцанов да привлече мажоритарен вот, когато популярният и уважаван лекар, д-р Десислав Тасков доброволно напусна листата на БСП? Какви резултати очакват Нинова и Гуцанов, след като забъркаха грозен комплот на депутата Иван Иванов и го принудиха да напусне БСП?

Корнелия Нинова води БСП към погром и превръщането й в бутикова партия. Гуцанов й помага с личните войни, които води от години. Но това е политическата съдба, която заслужават и двамата – да спомогнат БСП да бъде трета политическа сила. После четвърта, пета, шеста – до тоталното изчезване на тази партия. 

Станимира Петкова

barometar.net