Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Радев и Борисов в битка за кокала. Българите кучета ги яли.

В обрулена, бедна България се води титанична битка за кокала, т.е. за ВЛАСТ. Президентът Радев е зинал, като ламя да овладее всички специални служби, държавни предприятия и дирекции на МВР. Обладало го е чувство за мъст спрямо Борисов. Егото му ликува. Радев се държи, като разединител на нацията – не като обединител. С всяко свое изказване всява омраза.

Егото на Борисов е наранено. Той влезе в ролята на жертва и пуска „остриета“ по телевизиите да бранят завоюваното. ДПС скриха Пеевски – да не дразни електората преди изборите. Корнелия Нинова, след като разпарчетоса БСП, неуспешно се опитва да яхне гребена на вълната. Десните пускат слухове и се облизват за парче от баницата.

И докато се водят тези батални сцени, цените тръгнаха нагоре. Олио „Калиакра“ стана 4.20 лв. Поскъпна месото. Стоките от Китай поскъпнаха. Искат вдигане цените на тока и парното.

Пандемията остави хиляди българи без препитание, на други намали доходите драстично. Хората стискат зъби и търпят. Както се търпи османско робство – с тази разлика, че сегашното е олигархично, родно робство. Надежда взорът не види – вкарани сме в безмилостна Матрица, още от 1990 г., когато Луканов разпредели сектори, пари и влияние на кукловодите и техните марионетки.

Според Вас, дали на президента Радев, Борисов, Гешев, Пеевски, Корнелия Нинова, Христо Иванов и другите политически актьори им пука, че цените хвърчат нагоре и българите мизерстват?

Въпросът е риторичен.

Станимира Петкова

barometar.net