Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Журналистът Иво Югов: Важно е Варна да има политици, които работят за просперитета й

Излезе от печат изданието „Политиците на Варна пред Иво Югов”. В него журналистът интервюира политиците Павел Христов, Иван Иванов, Бранимир Балачев, Аврам Тодоров, Емил Радев, Христо Христов и др.

„Чрез въпросите, които задавам искам читателите да разберат, че родните политици са хора, като всички нас. Политиката е професия, като всички други – със своите плюсове и минуси. Политиците също, като нас са недоволни от нивото на политическата среда в България и не могат да се примирят с уродливите явления в нея. Отделен е въпроса, доколко успяват да върнат загубеното доверие в тях. За тези 30 години на див капитализъм у нас се нагледахме на крадливи политици, които не получиха възмездие. Но не мога да отрека, че има и политици, които си вършат работата. Не съм адвокат на политиците, които съм включил в изданието, но смятам, че всеки от тях е допринесъл Варна да върви напред. Смятам, че за варненци това е важното:  да има хора, които истински милеят за Варна и работят за просперитета й. Другото са празни приказки, битки за власт и кариеризъм!”  – споделя авторът.

Той след обществено-политическия живот във Варна отдавна и не крие, че познава политиците преди да влязат в политиката, когато са в нея и когато я напуснат.

„Голяма част от родните политици се променят драстично, когато влязат в политиката. Сякаш заживяват в друг свят, в друго измерение. Не можеш да ги познаеш, до момента, в който излязат от нея. Виждал съм всякакви човешки метаморфози, достойни за перото на Оноре дьо Балзак. Но има и политици, които запазват човешкия си облик, не си вирват носа и продължават да общуват нормално с хората. „ – казва журналистът.

Иво Югов е собственик на електронната медия www.barometar.net, автор е на поредиците „100-те най-популярни личности на Варна”, „10 от мениджърите на Варна“, книгите „Забранено за жени“, „Дъжд вали над слона албинос“ и стихосбирките „Канкан за скорпиони” и „Сила за живот“.

Станимира Петкова

barometar.net