Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Иван Портних: Г-н Златев ставате смешен с вашите фалшиви новини!

На днешното заседание на Общинския съвет, кметът на Варна, Иван Портних отговори на въпрос на Мартин Златев от БСП, който го попита  кога ще си подаде оставката. Повод за въпроса на Златев стана публикация на Портних във фейсбук във връзка с протест срещу презастрояването.

„Ставате смешен, г-н Златев! Ако вляза във Вашия тон трябва да се иска вашето отстраняване за твърдението ви, че Аспарухов мост ще падне! Ако спрете с такива фалшиви новини, това е предпоставка за по-добър туристически сезон!“ – каза Портних и заяви, че е готов да изслуша мнения и предложения за Вятърната мелница и нейното консервиране. Кметът акцентира, че туристическият сезон е изключително важен за икономическото развитие на града и региона. Той анонсира идея на Фрапорт за създаването на Асоциацията на българското Черноморие, която ще въведе нов подход при маркетирането на черноморските ни дестинации и Варна.

Иван Портних отговори и на въпрос за приватизацията на Дом „Младост” и презастрояването:

„Цинично е адвокатите на реституцията, генерирали проблемите и в Морската градина, и в „Кайсиева градина“, и във „Владиславово“ и къде ли не, да коментират темата за презастрояването. Има освен Дом „Младост“, и „Валентина“, Домосторене. Списъкът е дълъг, а партията, която цинично повдига теми, в миналото носи вината за тях. Веднага ще ви дам пример – приватизацията на големите курорти на север от Варна, особено Златни пясъци, презастроен благодарение на бивш ваш партиен лидер.”

barometar.net