Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Sky Sport: Трансферният покер с Haaland e лондонска „Мисия невъзможна“

Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел заяви, че клубът ще разчита на нападателя Haaland и през следващия сезон.
„Засега нямаме нищо ново за Haaland . Той е включен в нашите планове. Ще трябва да се завърне в отбора тази седмица и ще бъде много настървен за изяви. Ерлинг иска да играе футбол, чувства се добре в нашия клуб, има желание да вкара колкото се може повече, играейки за нас“, заяви Кел пред Sky Germany.

През сезон 2020/21 г. Haaland изигра 41 мача за Борусия, поради 41 гола и 12 асистенции. Transfermarkt.com изчислява 20-годишния норвежец на 130 милиона евро. Челси е готов да похарчи 170 милиона евро за закупуване на нападателя.

Докато финансите на европейските съперници на Челси са засегнати от последиците от пандемията, Роман Абрамович може да си позволи да подкрепи Томас Тухел на трансферния пазар. Стамфорд Бридж се превърна в още по-атрактивна дестинация за най-добрите играчи в света, след като Челси спечели финала на Шампионската лига в Порто преди шест седмици.

Лукаку заяви миналия месец, че е щастлив да остане в Интер, но що се отнася до Кейн, е съмнително дали Тотнъм някога ще продаде капитана на Англия на един от най-големите си съперници.

Според Sky в Германия агентът на Haaland Мино Райола иска комисионна от 40 милиона евро (34,2 милиона британски лири) като част от всяка сделка за нападателя на Дортмунд.

Победителят в Шампионската лига е готов да сложи 175 милиона евро на масата за норвежеца. Sky Sport обяснява защо трансферният покер ще се превърне в лондонска „Мисията невъзможна“ въпреки огромната сума.

Как експертът от Висшата лига Каве Солхекол и репортер на Sky Sport UK оценява шансовете на клуба на Тухел?

„Това е много, много сложно, защото Дортмунд вече е продал Джейдън Санчо“, обяснява британският журналист, който очаква ясен отказ от Дортмунд: „BVB казаха много ясно: Ние не продаваме Haaland!
Това ясно съобщение от Дортмунд не трябва да интересува шефовете на Челси. Това се дължи преди всичко на невероятната финансова мощ на лондонския клуб. „Казват: имаме парите, имаме Роман Абрамович и можем да купим всеки играч в света. Ето защо“ сините „ще се опитат да го подпишат с Haaland . – каза Солхекол.

Въпреки това английският репортер е на мнение, че въпреки ласкавата оферта, черно-жълтите ще спрат продажбата това лято.

barometar.net