Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Стотици варненци възмутени от избора на шефовете на ВВМУ за кръстник на кораб

Ръководството на ВВМУ Н.Й.Вапцаров и кръстницата на кораба Св.св.Кирил и Методий, актрисата Мария Бакалова станаха обект на жлъчни коментари във фейсбук. Варненци, меко казано са възмутени от избора на Бакалова, станала известна с ролята си в противоречивия филм Борат и получила номинация за Оскар. Явно, повечето коментатори на събитието са гледали филма, в който българката играе отвъд ръба на приличието. Варненци недоумяват – няма ли в морската ни столица достойни хора, които да кръстят 37 годишния кораб? На кръщаването Мария Бакалова, която няма вина, че бе въвлечена от ръководството на ВВМУ в дърварския им PR пожела успех на антрактиците ни в 45 дневната им експедиция.

Горката актриса стана обект на подигравки заради егоцентризма и желанието на военните, решили да се отъркат в славата й, споходила я след филма Борат.

Публикуваме малка част от коментарите в социалната мрежа фейсбук:

Христо Тодоров
Показа си мензиса и стана национална героиня. Очаквам в следващия Борат да е с насрани гащи, за да и връчат орден Стара планина.

Ивайло Хъневски
Срамно е. Но в държава, в която избори печели Тиква или Чалгар, защо да не видим и подобно нещо.Вапцаров е учил там а сега го принизихме с Борат и холивудската простотия. Нямам нищо против Бакалова, но смешен пиар си прави.

Светльо Георгиев
Във флота не останаха читави хора. Днешната тъпня е падение. Във Варна няма ли достойни хора, ни един за кръстник на кораба. А аз съм сигурен, че цялото командване на ВМФ не е гледало прословутият филм. Във филма българското пак е принизено както в много чуждестранни филми. Например Казабланка , От Русия с любов.

Веска Стоянова
При толкова преподаватели във варненските институти, намерили тази, прославила се в Америка с роля, която може да бъде оценена от джендърските либерали. Тези, които са я избрали да кръщава кораба, дали са я видяли каква роля изпълнява?

Цончо Ганев
След като Бургас я направи почетен гражданин, във Варна решиха да ги надцакат с още по-голяма простотия.

Олег Николов:
Кораб с цена 1,5 мил. и ремонт за 3 мил.?

Явор Господинов:
Дано не си е показала памперса при церемонията! Или пък фингърс ин… където беше там.

Ивелин Георгиев
Може да кръсти някоя кукла примерно, но какво разбира една актриса от кораби ?

Стоян Малкочев:
Нищо лошо за девойката, надявам се от положението, което има да прослави България, но за сега мисля, че е далеч от това, в което се опитва или ние се опитваме да и вменим. Има време дай Боже да може да заслужи подобна чест, почести и уважения.

Гергана Попова:
Съжалявам, но ще кажа колко обидно е това за град Варна. Имаме страхотни , талантливи, силни и нежни жени в града ни. От инженери до оперни певици . Всяка една от тях заслужава. Тази никому неизвестна актриса от Холивуд да ходи да кръщава кораби в Щатите , може и в Бургас.

barometar.net