Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

COVID-19 настъпва в община Долни чифлик

Четвъртата вълна на епидемията от COVID-19 вече настъпва в цялата страна. 1405 са новодиагностицираните с вируса лица у нас през изминалото денонощие. Прави впечатление, че в България вече преобладава Делта-вариантът на COVID-19, който е в пъти по-заразен от вируса, който ни атакува досега, информират от пресслужбата на общината. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че заради грубото неспазване на противоепидемичните мерки заболеваемостта сред младите хора и тийнейджърите се е увеличила. Прогнозата му е, че до дни заболеваемостта у нас ще надхвърли 100 на 100 000 души население, което означава, че страната ни ще влезе в оранжевата зона.
Естествено, тази тенденция не подминава и община Долни чифлик. До преди 4 дни в общината нямаше нито един заразен. Това вече не е така. По данни на Националната информационна система в момента в община Долни чифлик са карантинирани 32 души. Болните от COVID-19, които са на домашно лечение, са 10, а двама са в болница.
Следейки тенденциите в развитието на епидемията, от Кризисния щаб за борба с коронавируса в общината призовават жителите и гостите ѝ да спазват стриктно всички противоепидемични мерки и при желание да търсят личните си лекари за ваксинация. Ваксините са щитът, който ще ни предпази от коварния вирус.
Спазването на препоръчаните мерки зависи от всички нас, така че с оглед на постепенно развиващата се ситуация с увеличаващите се случаи, трябва сами да упражняваме контрол за личното здраве, посочват от щаба.

barometar.net