Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Особнякът с широка усмивка, който възроди Челси

Треньорът на Челси Томас Тухел знае какво е да стигнеш дъното и да се оттласнеш от него. Контузия го отказва от футбола, и е принуден да работи в бар, като момче за всичко. В Щутгарт и Аусбург не му дават шанс, като треньор.

Но Томас не се отказва от мечтите си.
Всичко се променя, когато среща жената на живота си: Сиси Тухел. „Сиси беше готова да извърви целия път с мен. Осъзнаваше, че животът не я е събрал със супер успешен треньор, но този човек страстно обича футбола и има шанс да пробие.“ – казва Тухел. Нямат достатъчно средства, Томас кара раздрънкано Ауди, но неговата борбеност и вярата на Сиси помагат да преодолее трудностите.

За пръв път птиченцето каца на рамото му, когато му предлагат да стане треньор на Майнц 05. И Тухел не изпуска шанса си. Доказва на специалистите, че е добър треньор и е поканен в Борусия Дортмунд.

Отборът играе добре, но грешно изпратен sms, в който критикува ръководството на клуба води до уволнението на Тухел. Канят го в ПСЖ, където за пръв път в историята на клуба, той достига до финал за Шампионска лига. Но и тук поразяващата уста на Тухел му изиграва лоша шега: в интервю казва,че в Париж се чувства, като спортен политик, не като треньор и го уволняват.

За да дойде в Челси – където спечели Шампионска лига, Суперкупата на Европа и затвори устите на невярващите в способностите му. Тухел възроди Челси и всички – фенове, футболисти, ръководство са зад него. Те вярват на особняка с широка усмивка, уверени са, че ще донесе нови успехи и трофеи на клуба.

Томас е добър психолог, умее да общува с играчите и е амбициозен. И най-важното: роден е за победител! Защото няма как човек преодолял тежки изпитания да не е победител.

Иво Югов

barometar.net