Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Юмрукът на Радев роди партии, които не могат и не разбират материята

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова за разум по време на процедурата по актуализацията на бюджета. Той се обърна към медиите и партиите от централата на партията с предложение към ИТН да напуснат зала и да се спре цялата процедура.

„Днес този фарс може да приключи“

„Хайде да излезем двете партии от зала – 128 депутати. После нищо не може да се приеме. Те излизат и ГЕРБ излизат. Вече сме на избори, няма никакъв вариант за правителство? Защо стоим там? За да угодим на Радев. Днес този фарс може да приключи. Бързи избори и следващият ще взима решения и носи отговорност. Какво е това изнасилване на Конституцията? Ще ни държи Радев докато не прецени че е готов“, попита Борисов.

Той подчерта, че отговорността за всичко, което се случва, е на президента, който е повел страната по пътя на банкрута.

„И, помнете ми думите, тогава той ще излезе и ще каже: „ама партиите са виновни, аз само подписвах укази“. От месеци говоря, днес съм тук да призова за разум. Юмрукът на Радев роди не просто партии, които не могат, но те и не разбират материята. Радев изви ръцете на депутатите да актуализират бюджета. Залагат бюджет за следващата година, който следващото правителство ще е длъжно да изпълнява. Защото Радев се е концентрирал само да си спечели изборите. И следващото правителство, което дойде, ще трябва политически да се самоубие като намали плащанията“.

„„Забравете за Еврозоната с това, което се направи сега. Това ви го гарантирам. Аз съм вкарал България в чакалнята. Как си представят, че ще вържат бюджетния дефицит? Правителствата, които аз съм управлявал, винаги са били на излишък. В момента, те не ни показват реалните числа, трябва да сме на около 5% дефицит. А след приемане на всичко това, не е ясно на колко ще е“, предупреди Борисов и разкритикува сегашните управляващи, че са проспали „златните месеци“ за ваксинация.

„Радев вместо да даде пример, даже не знаем ваксиниран ли е. Кацаров – отиде на море. Ще дойде наказателна процедура за свръхдефицит. Тогава ще трябва да се орежат разходите и следващото редовно правителство да се самоубие. „Постната пица“ на Дянков помните ли? Колана на последната дупка. Но тогава народът ни вярваше и удържахме да го преведем през това. Сега кой има доверие да направи това?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Той е категоричен, че предложението на ГЕРБ за 100 лв. на всички пенсионери не е опасно, защото е временен разход.

„Ние казваме – не е страшно. И 100, и 200 лв за 3 месеца да се дават. Но не постоянен ангажимент. Вчера даже моите изпадаха в популизъм. А за да стане това трябва или да се тегли огромен дълг, или да вдигаме данъци. Бъдете честни бе хора – без да се увеличи данък, обещаното няма как да се случи. Кажете го“, призова бившият премиер, цитиран от tribune.bg