Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Румен Христов: За Борисов развитието на ГЕРБ е по-важно от това да оглави дадена институция

„Не сме водили разговори в посока Борисов – кандидат за президент. Има имена, които се обсъждат, не е коректно да бъдат споменавани от мен. Аз съм председател на СДС и нямам намерение да бъдат кандидат за президент”, заяви лидерът на СДС и съпредседател на коалицията ГЕРБ-СДС Румен Христов пред Нова нюз.

Според него, за Борисов развитието на ГЕРБ е по-важно от оглавяването на дадена позиция в институция, като президентската. Христов смята, че лидерът на ГЕРБ би бил по-полезен за партията и избирателите си като лидер на формацията.

„ Ако бъде обявена кандидат-президентската двойка сега, тя би била атакувана още от сега. Виждаме, че нагласите за хейт срещу кандидатите на ГЕРБ-СДС са големи. Що се отнася до коментара на президента, че Борисов ползва партията като щит, това важи за всички партии. Често пъти и председателят е щит на самата партия, това е взаимообвързан процес”, смята Христов.

На въпроса дали Кристалина Георгиева е кандидатът на коалицията за държавен глава Христов изрази мнение, че е рано жена да бъде президент на страната, съобщава tribune.bg