Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Д-р Я.Станев: СДС няма да участва в задкулисие! Нужни са политически доводи!

„СДС няма да участва в задкулисие! Нужни са политически доводи!“Това заяви д-р Янко Станев, областен лидер на СДС-Варна на заседание на Общински съвет-Варна по повод искане на групата на БСП за оставката на председателя на местния парламент Тодор Балабанов.

„Смяната на Тодор Балабанов трябва да е политически процес. Но в предложението на „Възраждане“ това не е така. Според мен зад този акт стоят политически и корпоративни интереси.“, каза от трибуната лидерът на сините.

„Разбирам, не харесвате Балабанов и политическата сила, която го е издигнала. Но всички мотиви, описани от колегите от „Възраждане“ буквално „не вървят“. Оценката на председателя трябва да е по индикатори и критерии залегнали в закона, не по лична преценка. Или обобщено – няма сериозен мотив за исканата смяна. Това е политиката, ясно е, че няма да сме на едно мнение. Но промяна може да се иска не с оставки, а с диалог“, посочи д-р Станев.

Той призова да не се бърза с налагането на корпоративни и икономически интереси като политически.

„Това е политиката, зад политическата линия стоят едни ценности, стоят едни разбирания, виждания и и те дават възможност да имат своя израз в дейността на общинския съвет“

„Днес няма да говоря конкретно, защото във Варна е такъв политическия процес. А защо е такъв политическия процес във Варна, също ще го кажа, за да го чуят и варненци. Процеса е такъв, защото в политиката най-трудно е не да спечелиш нещо, а да се задържиш в него. Най-трудно е не да станеш депутат, министър, а да се задържиш дълго време в него. Защото политиката е такава дейност, в която само дългата писта дава възможност да реализираш виждания. Дори и лични понякога“, подчерта още областният лидер на СДС-Варна д-р Янко Станев, цитиран от dnesplus.bg