Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Ваксинирайте се, обществени врагове!

Днес таксиметров шофьор /на когото казах да отвори прозорците на таксито си/ ми изтърси, че летящите в небето самолети пръскали Ковид?! Попитах го, сериозно ли вярва в тази простотия? Той отвърна, че вярвал. Линиите, които оставяли самолетите били ковида, с който ни пръскали?! Казах на чичото, че тези самолетите винаги оставят линии след себе си, но той цъкаше невярващо с език. Мой познат ме „застреля“ с твърдението, че във ваксините имало арсен /имало и клипче в интернет/ и затова не се ваксинирал?! Арсен, представяте ли си? А е млад мъж, когото считах за средно интелигентен. Моя добра позната искаше да лепи стотинка на рамото ми – да докажела, че се залепва, защото във ваксините имало чип?! Била гледала и тя клипове, на които лепяли вилици и лъжици по рамената на ваксинирани?! За нейна изненада залепихме стотинка и на двете ми рамена, а съм ваксиниран само в едното.

След тези идиотски твърдения се запитах: Може ли да сме толкова абсурден, мнителен и тъп народ? Може ли нормални хора да вярват в подобни измишльотини? Оказва се, че може и нямам обяснение за това. Дори черният пиар, който направиха на ваксините на Астра Зенека не може да доведе до такива умствени изстъпления. Но разни клипчета в интернет могат. Куцо и сакато вярва на подобни фалшиви клипчета. И не се ваксинира. И застрашава ваксинираните, застрашава цялото общество.
Мои неваксинирани близки и познати починаха от Ковид. Аз също не вярвах на ваксините, но когато видях какво им се случи, когато изстрадвам загубата им, си казах: Иво, срещу себе си имаме гаден, коварен и непредвидим вирус и само с ваксина може да спрем убийственото му действие! Ваксините са единственият /засега/ отговор на световната медицина срещу Ковид. И докато чакаме да бъде създадено лекарство срещу него, ваксините са единствения ни шанс да не го изкараме тежко или да умрем! Вярвах и на доцент Мангъров, но когато виждам препълнените болници, когато виждам как вариантът Делта помита хора край мен – вече не му вярвам!
За мен тези, които не се ваксинират са обществени врагове! Те подлагат на риск своите родители, баби, дядовци, възрастни роднини и познати. Те подлагат на риск всички ни!
Затова им казвам: Ваксинирайте се, докато не е пламнала цялата държава и болниците издъхнат под напора на вируса! Ако въобще имате мозък в главата – ваксинирайте се!

Иво Югов

barometar.net