Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Нинова и Гуцанов се окопаха, като немски войници в Сталинград. А оставките кога?

След парламентарните избори започнаха да валят оставки. Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България“, заедно с Изпълнителния съвет на партията. Причината е слабият резултат на изборите.

Ръководството на ВМРО също подаде оставка след ниския резултат на патриотите.

А какво става в БСП, която при 93,28% обработени бюлетини получи смешните 10.28% от гласовете на избирателите и е 4-та политическа сила. Козметично Вигенин се оттегли, като председател на Предизборния щаб?! Чудо голямо!

А Корнелия Нинова какво чака? Дебелоглавата врачанка няма намерение да подаде оставка, въпреки срамния резултат на БСП. Изявени лица от партията поискаха тя най-накрая да напусне председателския пост. Антон Кутев е красноречив: „Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да я подаде. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена. Решенията на Нинова вече нямат никакво значение.“

Кутев казва нещо, което отдавна е известно – Корнелия Нинова няма морал, няма и да го прояви след ужасяващо срамния резултат на БСП.
Какво да кажем за Борислав Гуцанов, който е на нейния хал, по отношение на морала и поемането на отговорност. Той се е окопал, като немски войник пред Сталинград в Градския съвет на БСП-Варна и с топ не можеш го помръдна. Във Варна БСП регистира нищожните 8,66% от гласовете, но това не притеснява Гуцанов – нали ще бъде депутат.

А може би тандемът Нинова/Гуцанов чака резултата на БСП да падне под 1% и тогава да подаде оставка? Това скоро ще стане, но тогава от отставките им няма да има смисъл.

barometar.net

Колаж – ПИК