Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Запомнете я: Златина Таскова – разрешила изсичането на 169 тополи!

Жената на снимката е Златина Таскова, зам.кмет на община Нови пазар. Преди да стане зам.кмет е работила в помощно училище „Станата“. С нейно разрешение фирма „Герман и синове“ ще отсече 169 здрави тополи в землището на село Тръница. Възползвайки се от Закона за опазване на селскостопанското имущество, чл.32 ал 3, която гласи: „Разрешение за отсичане и изкореняване на по-голям брой дървета и на лозя над 1 декар се дава от началника на управление „Земеделие“ при общинската администрация въз основа на писмена молба и при наличие на крайно уважителни причини.“, Златина Таскова е издала разрешително за изсичане на 169 тополи в село Тръница. За изсичането на дърветата няма НИКАКВИ КРАЙНО УВАЖИТЕЛНИ ПРИЧИНИ – единствената причина е задоволяването на частния интерес на фирмата „Герман и синове“.

Изсичането на тополите започна!

Дърветата правят заслон на селото, спират въздушните течения, не пречат на никого и преди 2 години го спасиха от голяма буря. Но това не вълнува г-жа Златина Таскова, която използва закон от 1974 г., за да даде разрешително за отсичане на тополите. На нейната съвест и на кмета на община Нови пазар, Георги Георгиев ще тежи масовата сеч на здрави дървета, която е започнала в село Тръница.

Защото няма как без знанието на кмета Георги Георгиев, г-жа учителката да е подписала разрешителното за отсичане на дърветата!

barometar.net