Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Антон Кутев: Корнелия Нинова трябва да понесе вината за провала на БСП

Корнелия Нинова трябва да си понесе вината за ниските резултати, които партията има на последните три избора и за състоянието до което я докара. Това обяви по Нова ТВ социалистът и бивш говорител на служебното правителство Антон Кутев. Той призна, че е Крумовист и застава зад кандидатурата на Крум Зарков за лидер на партията.

Според Кутев рано е още на този етап да се говори дали БСП ще калкулира негативи от коалиционното управление с десни и либерални формации.

Зависи дали правителството на Кирил Петков ще е успешно. Ако е такова, БСП няма поне да загуби. Но все пак става въпрос за широка коалиция, и такива коалиции винаги завършват с погром за левите участници. Дано да намерим пътищата и да предпазим БСП от грешките, които може да допусне. БСП изостави леви ценности в името на тази коалиция. Но избирателите трябва да кажат къде са границите на компромисите, уточни Кутев. Според него големият проблем на това правителство ще бъде до май месец.

Ако изкарат 2022 година могат да управляват и цял мандат. Опозицията ще ги атакува и ще ги подвежда по различни теми, както стана вчера с мораториума за цената на тока. Проблем ще бъдат и съдебната реформа и борбата с корупцията, ако се огънат и направят грешни стъпки, опозицията ще търси реванш и ще има опити за сваляне на правителството, предупреди Кутев.

faktor.bg