Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кирил Добрев: Ще изпратя и този лидер на БСП

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Кирил Добрев, каза че e очаквал, че до Конгреса от ръководството на партията ще търсят начин да го отстранят, не е очаквал да стане точно между Коледа и Нова година. „Така се получава, когато умира една демократична партия и се заражда една лидерска партия, в каквато се превръща БСП. Трудно приемам моята партия БСП като „златен пръст“, а днес като четвърторазрядна политическа сила точно това ни очаква. Казвам го с много болка“.

Има два мотива – едните явни, другите скрити, обясни Добрев. „Явните мотиви, че аз едва ли не дискредитирам ръководството на партията, че говоря срещу него. Не знам в масова партия, когато се говори срещу един лидер или участник, да се приема, че се говори срещу партията. Аз съм изключен, защото съм изразил своето мнение към работните групи, че едва ли не са музейни експонати. И затова, че не съм подкрепил решение на Националния съвет. Освободен съм и затова, че съм организирал протести пред „Позитано“ 20, а там бяха над 400 човека. А неофициалният мотив е, че това ръководство не ме иска на конгреса. Гонят ме за две основни неща – едното е свободата на словото, другото е свободата да изразявам своето мнение. Идеята е да не присъствам на този конгрес. Хората от ръководството звънят по страната и обясняват, че няма нужда да се правят нови избори, другарката Нинова стои много стабилно, ето вече сме във властта. И съм 99,99% сигурен, че този Конгрес ще гласува Нинова да остане до края на този мандат, след това предстои следващ“.

По повод близостта до ГЕРБ – ако аз бях близък до ГЕРБ, щяхме ли да вземем 5-6 областни града, щяха ли да допуснат най-големият й политически опонент Радев да стане президент, попита Добрев. „Щеше ли Нинова да ме държи 4 г. до себе си, защото правехме близо милион гласа. Това са митове и легенди, измислени от хората около нея, за да бъда очернен. Никога аз, моето семейство или някой от моето обкръжение не се занимава и не печели обществени поръчки“.

Горанов съм го виждал в парламента и съм ходил веднъж, защото Нинова ме прати при него, това е, категоричен е Добрев.

БСП няма проблем с Радев, имам предвид редовите членове и симпатизанти, проблем има с ръководството, заяви Добрев. „Днес беше назначен за шеф на политическия кабинет на госпожа Нинова бившият лидер на СДС-младежи, човекът, който беше изгонен от президентството – Калоян Методиев. И си задавам само един въпрос – 80 хиляди членове на БСП, и как нямаше един достоен да оглави политическия кабинет на Нинова, а да бъде назначен един провален лидер на СДС? Това не мога да си го обясня. Някой трие политическата история на БСП“.

Аз винаги съм твърдял, че всичко минава през сърцето, всички знаят, че съм дал на БСП и никога не съм взимал, и днес някой реши, че няма да бъда допуснат до този храм, но ще го изчакам – може да не съм на първия ред, но ще съм сред зрителите и ще изпратя и този председател, моето семейство си плаща борчовете, но си събира и вересиите, в заключение каза Добрев. „Ако аз не мога, ще го направи моят син, защото той продължава да гласува за БСП. Това не е партията на Нинова, това е партията на моето семейство“.

Някой не може да преживее, че има по-популярен и по-обичан от социалистите човек и този човек се казва Румен Радев, допълни още Добрев. „Винаги съм бил бесепар и ще остана такъв“., информира cross.bg