Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Свилен Шитов отговори на Мая Манолова: Как се скриват 5000 тона отпадъци?

На нашата територия има едно предприятие – “Девня Цимент АД”, което има разрешение още от 2014 година да ползва алтернативно гориво RDF. По моя информация този RDF, който отива в “Девня Цимент”, се разтоварва само от Италия. Това съм го проверявал многократно, освен това съм свидетел как се транспортират бали. Този боклук, за който говори Мая Манолова, най-вероятно отива към вътрешността на страната, но не и в Девня.

Това заяви пред Actualno.com кметът на Девня Свилен Шитов. Поводът е изказването на Мая Манолова, която информира за разтоварването на над 5000 тона RDF боклук за горене от Великобритания. По нейни думи те ще бъдат изгорени именно в циментовите заводи на Девня.

По думите на Шитов обаче тези проверки са в правомощията на компетентните органи и припомни, че mрокуратурата неведнъж е правила инспекции на пристанище “Варна”.

Госпожа Манолова неведнъж е отправяла подобни обвинения, изненадвам се от тази нейна информация. Впрочем тези процедури не са тайна, това е публична информация. Ако имах подобни сведения, аз самият щях да сигнализирам компетентните органи”, увери Шитов. Градоначалникът поясни още, че само на пристанище “Варна – Запад” могат да се разтоварват отпадъци, но това не значи, че тези отпадъци отиват към Девня.