Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Деница Николова: Бойко Рашков остави встрани важните теми, свързани с намаляване на насилието

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС осъди насилието между деца в столичния квартал „Лагера“, където група младежи нанесоха побой на свой връстник и после пуснаха видеото в социалните мрежи.

Деница Николова прочете декларация на групата в парламента:

„Нашата декларация днес ще бъде емоционална, но тя е породена и от един бих казала лош инцидент, който вчера медиите подадоха като информация заедно с видеоматериал за агресията на банда младежи над едно невинно дете. Това бяха десет души срещу един и още сигурно толкова, които гледат отстрани и снимат.

Ей така безразлично, сякаш цялото нещо е режисирано за показност и тези десетина удряха и ритаха това дете, а по-страшното е, че в този побой и тази агресия се включи и едно момиче и с юмруци изкара агресията си върху един най-вероятно неин съученик. Десетина срещу един – наобиколили го и го ритат и го блъскат, някак си няма как това да не ми смрази, защото агресията беше умишлена и целенасочена и сигурно, ако имаха още малко време и нямаха свидетели, можеше да се стигне до най-лошото. След като проучих се оказа, че в последно време е станало модерно сред тийнейджърите да се включват в групи, тип банди, да се събират на групи по двайсетина, да слагат качулките и да обикалят местния квартал, за да правят пакости. Само, че това не е пакост, това е умишлено посегателство над едно едно беззащитно дете – десет срещу един“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Николова и се обърна към министъра на вътрешните работи:

„Защо през последните месеци отговорността на министърът на вътрешните работи в осигуряване на сигурността на нашите деца някак си се неглижира. Или може би увлечен от фантастичните сериали за кражби, грабежи, изчегъртване и внушения за подслушване, всяване на страх и психоза, министърът оставя встрани така важните теми, свързани с намаляване на насилието, ролята на подопечната му институция да опази нашите деца от това да бъдат бити и насилвани, от агресията, от безцелно изразяване на безцеремонна агресия към държавността, към неспазването на законите на страната, към човешките отношения между хората“, подчерта тя.