Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Йержи Дудек: „Меси обичаше да провокира, говореше ужасни неща неща на Пепе и Рамос“

Йержи Дудек изкара четири години в Реал Мадрид – между 2007 и 2011 г. Полският вратар пристигна в испанската столица, след като впечатли с изявите си с екипа на Ливърпул, превръщайки се в герой за „червените“ във финала на Шампионската лига през 2005-а.

48-годишният поляк, който се пенсионира преди десет години, върви по стъпките на десетки други свои колеги и пусна на пазара автобиография – „Jerzy Dudek: A Big Pole in Our Goal“.

В книгата бившият страж разказва както за времето си в Ливърпул, така и какво е да играеш на световно първенство – Мондиал 2002, и за годините си в Реал Мадрид.

Дудек изигра само 12 мача в четирите си години на „Сантяго Бернабеу“ и не успя да усети атмосферата на Ел Класико на терена, но разказва някои интересни подробности около тези мачове и за напрежението в тях.

Описва Меси като провокатор и човек, който заедно с Гуардиола, „продава“ заблуди.

„Меси обичаше да провокира противниците си и да заблуждава съдиите, както правеха Барселона и Пеп Гуардиола – пише Дудек. – Виждал съм Меси да говори такива неща на Пепе и (Серхио) Рамос, след които няма как да ви стане приятно и да останете спокойни.“

Дудек не пести критики по адрес и звездата на Реал от онова време – Кристиано Роналдо, както и за легендата на „кралете“ Раул.

„Кристиано беше егоцентрик; притежаваше изключително състезателен характер, той е роден победител“, пише още в автобиографията си Дудек, като описва и Раул като „арогантен, но в крайна сметка добър човек“, пише webcafe.bg