Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Защо продуцентите измъчват Михаил Билалов и зрителите на „Стани богат”?

Какво прави актьорът Михаил Билалов в „Стани богат“? Въпросът не е риторичен, в отговора му се крие стремглавото западане на игра, която беше любима на стотици хиляди българи. Никога няма да забравя с какво нетърпение очаквах всяко издание, когато водещ беше Ники Кънчев. Блестящото му чувство за хумор, ирония и самоирония, умението му да общува с участниците правеха 90% от играта. И, хоп продуцентите решиха да го сменят с Михаил Билалов. Добър актьор, направил силна роля в сериала „Под прикритие“, Билалов полага неимоверни усилия, за да покаже, че в „Стани богат“ му е скучно, сякаш някой насила го е принудил да е водещ.

Защо се получи този дисонанс? Отговорът е прост – Билалов е актьор, докато ролята на водещ изисква други качества. Търпение, емпатия, богата обща култура, чувство за хумор – това притежаваше Ники Кънчев, докато на артистичния Билалов те му убягват. Той често нервничи, подсказва на по-красивите участнички, липсва му хладната безпристрастност на Кънчев, съчетана с умението да създава напрежение по време на играта. Билалов е импулсивен, Ники Кънчев беше премерен – промени се духа на „Стани богат“, изчезна очарованието на играта.

Драстично падна и нивото на участниците – няма ги знаещите от предходните сезони, свидетели сме на вопиющо незнание и дори неграмотност. От оазис на знанието „Стани богат“ се превърна в мъчителна среща между неподходящ водещ и участници дошли да изкарат някой лев.

Вина за това падение има не само Билалов, но и продуцентите, които са го избрали за водещ. Не стига, че по цял свят играта дава 1 милион, а в България само 100 000, но и въпросите станаха адски трудни. Въпрос за 1500 лв. е толкова заплетен, че спокойно може да е за 10 000 лв. – дори в Испания се изумиха от някаква формула, зададена за малка сума.

Със „Стани богат“ се случи това, което се случва с продълженията на успешните холивудски филми. Първият филм е хубав, втората част е средна хубост, третата вече не става за гледане. Най-удачно ще бъде след като обиколи всички национални медии играта да бъде спряна. Ще си отдъхнат зрителите, камък ще падне от сърцето и на Михаил Билалов, който ще направи нова, запомняща се роля, вместо да се мъчи от другата страна на стола на богатството.

Иво Югов

barometar.net