Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.05.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Колко време ще управлява правителството на Кирил Петков?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Проф.Николай Овчаров: Трябва да се гледа на хората кой какво е свършил, а не към коя партия е работил

”Аз бях в комитета, който издигна проф. Анастас Герджиков за президент и най-много се възмущавах, че всички говореха за някакво изчегъртване. Това беше нещо отвратително още в началото като замисъл. Чегъртането в каквато и да е форма, независимо дали го прави ГЕРБ или служебните правителства, не трябва да се случва. Хората трябва да бъдат оценявани по делата си и това какво те са направили”. Това каза проф. Николай Овчаров по „Нова телевизия“.
„Не искам да давам пример със себе си, но аз съм един от изчегъртаните. Буквално в първите дни след като дойде първото служебно правителство 2021 г. аз, който съм нещатен съветник в Министерството на културата по въпросите, които разбирам – археология, културно наследство и т.н., бях на разкопки и получих едно сухо писмо – „до тука бяхме“. Съобразно не знам кой си член, това е граждански договор, разбира се, който може да бъде прекратен по всяко време, но без никакво обаждане от лицето Минеков, който заемаше, за съжаление, това място. Без никакво обяснение. Най-малкото едно уважение. А аз не съм бил само по времето на ГЕРБ, бил съм и по времето на Рашко Младенов, който беше в първия служебен кабинет на Радев“, коментира още Овчаров и добави, че освобождаването му е било политически мотивирано.

„Трябва да се гледа на хората кой какво е свършил, а не към коя партия е работил“, завърши темата археологът, цитиран от fakti.bg