Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.06.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Има ли бъдеще партия "Продължаваме промяната"?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Рекордната цена на тока вече не е новина

„Рекордните цени на тока и газа явно вече не са новина. Виждам, че има заигравка с думите, че по цял свят е така.“ Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на среща с актива на партията в Силистра.

Той даде за пример, че една и съща стока не е на една и съща цена в България и Полша.

„У нас токът се е вдигнал с 400%. Не с 4%, не с 5 стотинки. Горивото в АЕЦ „Козлодуй“ не се е покачило. Въглищата са осигурени и не са на повишена цена. А на фактурата на една шивашка фабрика е 380 пъти нагоре. Къде отиват тези пари? ВЕИ-тата са държавни?“, допълни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че вече са нанесени щети на всички бизнеси и предприятия.

„Ние при тези цени на тока и газа не сме конкурентно способни. Ето например торовете – миналата година бяха 450лв. сега са 1450 лв. Горивото е повишено. Нафтата е по-скъпа от бензина, а машините работят с нафта. Как да има конкурентоспособност. Не виждам как ще реши въпросът“, категоричен е бившият премиер.

Бойко Борисов отбеляза, че в момента управляващите се интересуват само от това кой какви хора ще си назначи в министерствата и агенциите, а друго не ги вълнува.

„Рекорден брой заболели от Ковид и вчера, и днес. И пак много починали. Мрем и това вече явно не е новина. Това, че сме първи по смъртност в ЕС, от няколко месеца никой не го вълнува“, допълни той.

„Акад. Денков и той се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на училища, било ваканция. Кого лъжете? Нали родителите пак трябва да са вкъщи?“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че ще излезе наяве и аферата с машините по време на изборите. Той припомни, че социолозите с голяма точност са познали резултата на президентските избори, за разлика от парламентарните.

„Приемам избора на българския народ и се съобразявам с него. Какво мисля за мандата на Радев е трудно да се каже, защото той премина в сянката на моя мандат. Ние направихме така че в София да дефилират всички лидери в Европа и главния прокурор на САЩ. През тези години толкова много неща сме направили, а оценката дават хората. Единствения въпрос е как социолозите познаха неговия резултат с точност, но не и на парламентарния вот и рано или късно тази афера с машините ще излезе“, заяви Борисов.