Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

За 30 месеца Дънката ще изгради „Дом Младост MEDICAL SPA“

Даниел Славов-Дънката, който купи от Петя Славова, занемареният до неузнаваемост „Дом Младост“ е решил да направи на негово място комплекс“Дом Младост MEDICAL SPA“.

Новият комплекс ще бъде разположен върху 9392 кв.м. с разгърната застроена площ 32 000 кв.м. Подготовката на терена и изграждането на модерното съоръжение се предвижда в следващите около 30 месеца. В комплексът ще има два вътрешни и три външни минерални басейна, СПА, балнеолечебен и медицински център и паркинг, съобщава varna24.bg

Проектът предвижда и градски плаж на територията на комплекса, който ще бъде удобен за посетителите от кварталите. Плажната зона с прилежащия бар ще бъдат вписани в парковата територия, оформена от съществуващите и в момента барове, които ще бъдат изцяло съхранени.

В непосредствена близост до плажната зона ще бъдат и панорамните зали за фитнес – с изглед към откритите водни площи и зеленина край тях. Залите за спорт ще бъдат предназначени основно за тонизиращи и кардио тренировки.

Към откритите басейни и фитнеса ще има отделен пешеходен вход откъм бул. „Сливница“. Откритите и закрити басейни за деца и възрастни ще позволят на гостите целогодишно да ползват минералната вода и нейните лечебни свойства.

Снимка – varna24.bg

В двата детски басейна – вътрешен и външен, както и досега ще има тренировки за по плуване за начинаещи деца и възрастни. За деца от социално слаби семейства ще бъдат разработени специални програми за достъп до плувни занимания.

Откритият басейн за възрастни ще бъде подходящ както за тренировки, така и за терапевтични нужди с часове по водна гимнастика. Басейнът, както и целият комплекс ще бъде пригоден за хора със затруднения в придвижването. В новия комплекс ще работи модерен СПА център за релаксиращи процедури като калолечение, парна баня, финландска билкова сауна и ледена кабина.

Центърът за балнеолечение пък ще предлага възможности за оздравителни процедури калолечение, физеотерапия, кинезитерапия, лазер терапия, магнитотерапия. В комплекса ще има и медицински център със специализирани кабинети в областта на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферна нервна система и храносмилателна система.

На територията му ще работят стоматологични кабинети, , аптека, магазин за козметика, плажни и СПА процедури.