Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Джо Байдън нарече журналист „глупав кучи син”

„Мислите ли, че инфлацията е политическа отговорност?“ е „неудобният” въпрос, който „предизвика” американския президент Джо Байдън да нарече кореспондента на Fox News Питър Дуси “глупав кучи син”. Ситуацията се разиграва по време среща на държавния глава с неговите икономически съветници в Белия дом в понеделник.

Частта с вулгарната обида на Байдън не може да бъде открита във видео канала на Белия дом. Преди началото на срещата и словесната атака към Дуси, Байдън негодува и относно въпросите, свързани с напрежението между Русия и Украйна. Те “трябвало” да за намаляването на цените в страната – тема, която ще бъде обсъдена на предстоящата среща. Разбира се, след реакцията на американския президент, започва традиционното извеждане на медиите от залата.

Въпросът на Дуси за инфлацията е провокиран от анкета на Fox News, публикувана в неделя, която установява, че 85% от американците се тревожат за инфлацията, която достигна 40-годишен връх от 7% през декември 2021 г.

Питър Дуси е известен журналист от Fox News, – канал, популярен сред консерваторите, като той често задава на президента и неговия прессекретар Джен Псаки „неудобни” въпроси. „Не е нищо лично, приятелю“ – Дуси по-късно заяви пред Fox, че самият Байдън лично му се е обадил, за да му се извини. Журналистът разказа и че ще продължи с „неочакваните въпроси” към президента, а самият той е реагирал “позитивно” на коментара.

Засега Белият дом не е излязъл с официално становище за инцидента. Но това не е и първият път, в който Джо Байдън реагира така остро. Подобна ситуация се случи миналия четвъртък, когато кореспондентът на Fox News Жаки Хайнрих зададе въпрос на Байдън относно възможността Русия да нахлуе в Украйна. „Защо чакате Путин да направи първия ход, сър?“ — попита Хайнрих. Съобщава се, че Байдън е отговорил тихо: „Какъв глупав въпрос“.

БГНЕС