Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Ако правителството реши у нас да дойдат натовски войски, ние ще ги подкрепим

„Ако правителството реши у нас да дойдат натовски войски, ние ще ги подкрепим“. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

„Ние трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем максимално решителни. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия“, каза Борисов.

Бившият премиер коментира, че е учуден от демонстрираната некомпетентност.

„Че министърът на енергетиката е некомпетентен, това всички го виждат. Дни наред чакам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам как се казва, да има активна дейност, а тя дори не отива на съвети, а праща заместник. България ще е застрашена при евентуален конфликт. Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, ЕК запозната ли е какво ще загубим и има ли компенсаторни механизми“, каза той.

Политически опоненти на ГЕРБ се възползват да изопачават истината, заяви Борисов. И отправи тежки критики за продължаващата липса на одобрен от ЕК План за възстановяване и развитие.

„Ако Томислав Дончев се беше забавил и с ден, той отдавна нямаше да е в нашата партия. Камо ли да е януари и още да няма. Как ще поискат компенсации за евентуални военни действия. Веригата за доставки не е само газ“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той разказа за тежките преговори, подкрепени от ЕК и САЩ, благодарение на които България е останала на транзитната карта на газ, за което ежегодно получаваме стотици милиони от транзитни такси. Бившият министър-председател нарече „национални предатели“ политиците, които тогава лобираха страната ни да остане само купувач, но не и транзитьор на газ.

„Потресаваща некомпетентност показват тези, които казват, че Путин щял да ни врътне кранчетата. Кранчетата са в България“, подчерта Борисов, цитиран от tribune.bg