Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Чужди дипломати ще посетят Тракия икономическа зона

trakia-ikonomicheska-zonaНа 21 юни Тракия икономическа зона, ще бъде посетена от чуждестранни дипломати. Визитата на ръководителите на дипломатическите мисии и представителствата на международните организации, акредитирани в Република България, се организира от Министерството на външните работи, съвместно с Министерството на икономиката, Министерството на туризма и „Клъстер Тракия икономическа зона“. Посланиците на държави от цял свят ще разгледат фирми в зона „Раковски“, част от „Тракия икономическа зона“. Поканен е и вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

Информация за Тракия икономическа зона, АББ и Кауфланд:

2013-та година бележи началото на „Тракия икономическа зона“ – мащабен проект на „Сиенит Холдинг“ в сътрудничество с „КЦМ 2000“ АД, израелски и италиански партньори, и съдействието на Областна администрация Пловдив, 9 общини / Пловдив, Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи, Стамболийски/ и 2 клъстера – „Клъстер Тракия икономическа зона“ и „Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив”. Проектът обединява добрия опит и развитие на 6-те индустриални зони в района на Пловдив /зони “Марица“, „Раковски“, „Куклен“, Индустриален парк „Пловдив“, Парк „Иновации“ и Агро център „Калояново“/ с цел оптимизация на услугите, предоставяни на местни и чуждестранни инвеститори. Създаден е екип от изключителни професионалисти, който предлага на инвеститора пълен пакет от услуги за “проекти под ключ” – от проектирането до закупуването или наемането на терена, изграждането и последваща поддръжка на сградите и инфраструктурата.
„Тракия икономическа зона“ е успешен пример за публично-частно партньорство. Тя е обединение, най-мащабният индустриален проект на България, не само по площ – 10 700 000 кв.м. От създаването на първата индустриална зона през 1996 до днес са реализирани инвестиции в размер над 1.5 млрд. евро. В ТИЗ работят повече от 140 международни и български компании, в които са заети над 30 000 души.
Това обединение, това публично-частно партньорство, единствено по рода си в България, дава добър пример как бизнесът и общините заедно може да бъдат успешни. Благодарение на създадената симбиоза се изгради не само благоприятен бизнес климат, но заедно се решават проблемите, свързани с професионалното образование и квалификацията на работната ръка. За успеха и устойчивостта на проекта красноречиво говори фактът, че досега не си е тръгнал нито един инвеститор, а напротив – повечето непрекъснато разширяват дейността си. Всяка година в ТИЗ се откриват 3-5 нови предприятия.
Проектът „Тракия икономическа зона“ се разшири към Хасково и Бургас, след подписани меморандуми в началото на 2017 г. с кметовете на градовете.
АББ България ЕООД
АББ е иновативен световен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции.
АББ в България разполага с над 2650 служители. Производствените бази на АББ в страната се намират в гр. Петрич – за продукти ниско напрежение, в гр. Севлиево – за продукти високо напрежение, и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. АББ разполага и със сервизен център за турбокомпресори в гр. Варна.
В Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона, АББ построява първата си производствена сграда в региона през 2009. Вторият завод /в съседство на първия/ е открит през 2012 г. Общата стойност на инвестициите на АББ в зона Раковски надминават 43 млн. щатски долара. И в двете базите на АББ в Раковски се произвеждат продукти за ниско и средно напрежение, предназначени за АББ заводи в Европа. Към този момент, само в Раковски, АББ осигурява работа на 1837 души.
Логистичен център на Кауфланд
В Логистичния център на Кауфланд е концентрирано цялото ноу-хау на компанията по приема, складирането и съхранението на стоки. Намира се в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона. 155 хил. кв.м е общата му площ, застроената е 80 хил. кв.м. Резервните палетоместа са 67 хил., в зоните за комисиониране има 9 хил. места, на ролкови стелажи – още 11 хил. места, а в зоната за прием и изход на стоки – 8 хил. палетоместа. Рампите, с които разполага базата, са 150.

barometar.net