Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Защо Марешки, „тайното оръжие“ на Сарая и рашките, не игра за кмет на Варна?! ББ ще пусне Ресто на бизнесмена

mareshki23Веселин Марешки подари победата на първи тур на Иван Портних. Ако се беше кандидатирал за трети път за кмет, вторият тур беше „нарисуван“. Защо Марешки, „тайното оръжие“ на Сарая и „рашките“ (чието „прокси“ е ИП), не се кандидатира за кмет на Варна?! КОЙ го спря, кой какво „ресто“ ще му върне?

Всъщност е спорно дали Марешки все още е „тайно оръжие“ на Сарая или откакто влезе в парламента е много по-близо до „Берлин“ и „Банкя“.

Веселин Марешки предпочете да играе на вота във Варна като водач на листата на „Воля“ и да получи резултат за 4-5 общински съветници.

И да го играе хем „опозиция“, хем „партия“ с мнозинството на ГЕРБ и „Тъстовете“ според конкретния си интерес при всяко бизнес гласуване.

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще изкара пълен мандат независимо от резултата на местните избори. И че Варна продължава да му е приоритет.

Това означава стотици милиони от бюджета за мегапроекти в морската столица, които ще бъдат гласувани в Общинския съвет, който ще е инструмент на ББ.

С 4 или 5 общински съветници „Воля“ на Марешки ще е фактор в Съвета. Бизнесменът ще получи всеки терен, който поиска за бензиностанция – не само във Варна.

Магистрала „Хемус“ е сладка хапка за ВМ и неговия бизнес с бензиностанции. Тя се изпълнява от бизнес групи на ДСП и „пътищари“-служители на ББ. Пеевски и Борисов движат мегапроекта.

Веселин Марешки влиза в тази Схема през участието си в Общинския съвет във Варна. ВМ ще участва в управлението в Билдинга като един от ключовите фактори.

И ще балансира между групите на Пеевски и Борисов, който ще държи Билдинга и Варна чрез ГЕРБ, „Тъстовете“ и… кадрите на знакова фигура за групата „Варна“ в общината като Емил Радев.

Тази група разширява полето за маневрирането на ВМ, но и усилва някои от „зависимостите“ – ББ, ДСП (в комбина с „маджовците“ в ГЕРБ) и групата „Варна“ са стожерите на Схемата.

Така Веселин Марешки ще се превърне в една от емблемите на „Проекта“ – 100% бизнес Мнозинство, което ще превърне Билдинга в корпорация.

Защо му е да се кандидатира за кмет на Варна на Марешки, след като е бизнесмен-милионер, който ще има дял в Корпорацията, която ще усвоява стотици милиони?!

bgsniper.com