Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кандидатът за народен представител Павел Христов сам изчисти детска площадка

„С кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна се ангажирахме с инициативата за необходимите промени в законодателството по отношение на децата със специални образователни възможности.“- сподели Павел Христов и допълни: „В навечерието на Благовещение с Милена Димова , Пенка Петрова и Станислав Йорданов се срещнахме с родители , специалисти и представители на социални институции и фондации по този жизненоважен проблем. Община Варна ще предложи създаването на общ регистър на децата със специални образователни потребности, който да постави началото и на национален регистър за страната, увери Таня Василева, директор на дирекция „Социални дейности”. За сериозни промени в законодателството е необходимо да се създадена междуведомствена структура със специалисти от трите министерства- МОН, МЗ и МТСП . Ангажирахме се да организираме срещи с експертите от ГЕРБ/СДС, на които да обсъди необходимостта от промени в Наредба 11 на МОН за комбинирана изпитна система за децата с увреждания, за равнопоставеност при преминаването в по-горна образователна степен. Трябва да се приеме Законът за доброволчеството, да се увеличи броят на ресурсните учители за по-добра адаптация на тези деца в масовите училища, да има помагала и учебници за по-достъпен начин за обучение, да се въведе нова длъжност – на трудовия асистент в НКПД. Оказва се, че след управлението на ГЕРБ държавата е прехвърлила изцяло на общините грижите за децата с увреждания, включително и делeгираните до сега от нея дейности.
Варна е класика в социалната политика , работи по стратегия и програма от години, докато други общини едва сега прохождат, каза Йорданка Ненчева, председател на фондация „Да съхраним жената”.
Благодаря на Пламена Недялкова за инициативата да организира тази среща!“

Павел Христов прояви инициатива и сам изчисти детската площадка в местността Траката. Кандидатът за народен представител сподели, че детската прощадка вече е по-приятно място за игра на децата и се надява, че все по-малко хора ще я бъркат със сметище!

barometar.net