Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Иван Портних: Ремонтираме сцена Филиал въпреки трудностите и инфлацията

Кметът на Варна Иван Портних честити световния ден на театъра на актьорите от ДТ „Стоян Бъчваров“ и от Държавен куклен театър – Варна и съобщи, че е проверил как протича изпълнението на ремонта на Сцена Филиал:

Честит Световен ден на театъра!
Честит празник на творците от ДТ „Стоян Бъчваров“ и от Държавен куклен театър – Варна! Да са здрави, вдъхновени, обичани и ценени от своята вярна публика!
Вярвам, че от ноември месец тази година актьорите от драматичния театър ще имат възможност да работят и на обновената Сцена Филиал, която ремонтираме в момента.
Днес проверих изпълнението на проекта. Планираните демонтажни дейности са приключени, започва подмяна на ВиК и на ел. инсталациите, поставяне на ново осветление и озвучаване, изграждане на климатична и вентилационни инсталации, подобряване на достъпа за хора с увреждания. Сцена Филиал ще разполага с обновени и комфортни за зрителите и артистите сцена, камерна и репетиционни зали.
Изпълняваме проекта с финансовата помощ от оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Ще успеем, въпреки трудностите и инфлацията, която увеличи значително разходите за строителство.
За съжаление, вече трета година правителствата не отварят новите оперативни програми!
Това създава пречки за реализирането на много други проекти, включително на ремонта на Държавния куклен театър – Варна, който сме заложили в Плана за интегрирано развитие на общината.

barometar.net