Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Започна изграждането на канализация в 6 селищни образования край Варна

Кметът на Варна, Иван Портних съобщи за направена първа копка за изграждане на канализация в шест селищни образувания – Бриз, Св. Никола, Ален мак, Ваялар, Траката и Манастирски рид, както и на водопроводни връзки за ново трасе на магистралния водопровод Варна – Златни пясъци III етап.
„Проектът е на „ВиК Варна“ и се реализира по ОП „Околна среда“ от стария програмен период. За новия вече трета година правителствата не са отворили програмите и общините не могат да кандидатстват за финансиране. Предвижда се изграждане на 52 км канализация, 12 км реконструкция на водопроводната мрежа и нова помпена станция. Така ще бъде решен един дългогодишен проблем на хората, живеещи в тези райони.“ – каза кметът и допълни за започването на ремонт на пътя за Виница – ул. „Цар Борис III“. :

„Знам, че хората от квартала дълго чакаха този ремонт. Трябваше да сме го завършили още преди 2 години, но заради забавен проект на ВиК за изграждане на нова канализация, започваме работа сега. Иначе трябваше да разкопават новия път. Проектът предвижда пълно обновяване на уличното платно, нови тротоари с достъпна среда, продължение на велоалея, ново улично осветление с LED осветители. След края на проекта ще бъде завършен последният етап от ремонта на ул. „Цар Борис III“.

Иван Портних съобщи и за започването на основен ремонт на ул. „Злетово“ от бул. „Народни будители“ до ул. „Искър“: „Правим всичко възможно две други улици – “Св. св. Кирил и Методий“ и „Найчо Цанов“, да бъдат асфалтирани най-късно до четвъртък. Третият етап от ремонта на ул. „Найчо Цанов“ частично ще приключи в четвъртък. Ако условията позволяват ще бъде върнатоо движението на автобус № 12 по обичайния му маршрут в четвъртък. Благодаря още веднъж на всички живущи в районите на ремонтните дейности за проявеното разбиране и търпение!“

barometar.net