Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Синът на Ален Делон и Нико е намерен мъртъв

Ари Булон, син на актьора Ален Делон и певицата Нико, е намерен мъртъв в дома си в Париж, съобщи Le Parisien.

60-годишният фотограф страдаше от хемиплегия (парализа на половината тяло) и с него е трябвало да бъде 58-годишна жена, негов личен асистент. Именно тя е намерила тялото му, след като се върнала от неколкодневно пътуване извън Париж. Жената е арестувана за „неоказване на помощ на лице с опасност за живота“.

Съдбата на Ари Булон е най-тъмното петно в биографията на Ален Делон и в продължение на повече от половин век е една от емблематичните истории в света на знаменитостите, описвана в много статии и филми.

Макар че Ари поразително прилича на известния си баща, актьорът никога не го признава за свой син. Сега позабравена, неговата майка Нико е сред най-известните жени през 60-те. Истинското ѝ име е Криста Пфаген. В зората на телевизията тя участва в реклама на вино и светът е поразен от красотата ѝ, мнозина и досега твърдят, че тя е най-красивата жена, която някога се е раждала.

Китаристът на Ролинг Стоунс Браян Джоунс открива, че тя е невероятна певица. Представя я на Боб Дилън, а скоро тя попада в кръга на Анди Уорхол, гуруто на попарта. Именно той решава, че на групата Velvet Underground ѝ трябва певица като нея. И въпреки съпротивата на Лу Рийд се оказва прав, защото именно с Нико са най-големите хитове на Велвет.

Нико води скандален живот. Още преди да попадне в кръга на Анди Уорхол, тя редува периоди на безкрайни празненства със световния хайлайф с живот на клошар. Точно в периода, в който се предполага, че е заченала в мимолетна връзка от Ален Делон, тя живее ту в дворците на богатите си приятели, ту с парижки клошар, нанесъл се незаконно в изоставена портиерска стая, и актьорът има основания да не е сигурен в бащинството си.

Нико отива при родителите на Ален Делон, които по телефона му разказват за жената, дошла на ръце с малкия му син. Ален Делон казва, че ако приемат жената и детето, никога повече няма да го видят – закана, която той наистина изпълнява.

С мъжа ми помислихме и решихме, че и Ален, и Нико са големи хора и все някак си ще се оправят. А Ари е толкова мъничък и безпомощен, че няма да оцелее без нас, разказва майката на актьора във филма за Нико. С втория ѝ съпруг Пол Булон решават, че въпреки заплахите на Ален, ще отгледат детето. Ари получава фамилията на втория съпруг на Едит – Булон.

Ари има крайно лошо отношение към Ален Делон: „Той не ми е баща. Аз имам само майка. Не искам да говоря за този касапин“ – е дежурният отговор, който Ари дава в множество интервюта и филми, когато му задават въпрос за известния му баща.

Той винаги го нарича „касапина“ – от една страна, защото бащата на Ален Делон (първият съпруг на Едит) е бил месар, а от друга – като белег за отношението, което е имал към него.

Въпреки това през 2018 г. Ари завежда дело, с което иска съдът да признае Ален Делон за негов баща. Молбата е отхвърлена по формални причини, без съдът да я разгледа по същество.

Историята на Ари е легендарна, не само защото е сърцераздирателна – изоставено от знаменитост бебе, а и заради интригата, че дори Ален Делон може да бъде пренебрегнат заради друг мъж.

Когато Нико е в свитата на Анди Уорхол, среща Джим Морисън. Певецът на Доорс е сред иконите на 60-те, един от малкото мъже, които могат да съперничат на Ален Делон по красота, известност и сексапил. Нико се влюбва лудо в него, любовта ѝ стига до обсесия, тя го преследва и непрекъснато говори за него, а пресата използва това, за да прави сравнения между двата сексимвола на епохата.

Историята има тъжен финал. Джим Морисън пренебрегва Нико и страни от нея. А тя се вманиачава до такава степен, че след смъртта му го обожествява и в живота ѝ почти няма друга тема освен Джим Морисън.

Бидейки една от най-красивите жени на своето време, само за няколко месеца тя рязко се променя, подпухва и надебелява. Заболява от странна болест – непоносимост към светлина, и прекарва последните десет години от живота си в тъмна стая, без лъч светлина.

С нея е само синът ѝ Ари. Той я обожава. Говори за нея като същество от друг свят. Всъщност подобно мнение за Нико има и майката на Ален Делон. Тя обяснява, че една от причините да осинови Ари е, че Нико сякаш не е била от този свят и не е била способна да се оправя в него.

Както майка си Ари от много ранна възраст е пристрастен към хероина. Двамата прекарват години в тъмната стая в наркотично опиянение. Ползвахме една игла, разказва по-късно той.

За смъртта ѝ обаче не обвинява хероина, а себе си. Разказва, че през 1988 г. той я е накарал да напусне тъмната стая и да се разходи по плажа в Ибиса. Часове след това Нико умира. Слънцето я уби, а аз я убедих да му позволи да я докосне, разказва в едно от интервютата си Ари.