Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Застреляха подземният бос Къро и жена му в ЮАР

Подземният бос Красимир Каменов-Къро, който се укриваше в ЮАР в последните години, е убит, твърди бТВ. Той е застрелян от професионални килъри в имението му в Претория.Според източници в имението на Къро са нахлули тежко въоръжени маскирани мъже във военни униформи. Те са пеодоляли охраната, издебнали са семейството и са го направили на решето.

Ликвидирана е и съпругата му, а според непотвърдена информация и бавачката на детето му.

Засега българските власти отказват официална информация.

През март Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Бизнесменът Красимир Каменов по прякор Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Той е обвиняем в подбудителството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян в столичния квартал „Лозенец“ миналата година. Припомняме, че Любомир Иванов беше разстрелян пред дома си в София на 25 март. Иванов е бивш шеф на „Криминална полиция“ в едно от столичните районни управления, напуска системата през 2014 г. През 2018 г. го издирваха с Интерпол като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.

Преди месец Къро бе оявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол
Името му нашумя и с разкритията на прокуратурата по разследвания за данъчни престъпления, търговия с влияние и поръчкови убийства. В записи, намерени в дома на един от обвиняемите, се чува как Къро говори с хората си у нас, един от които е бил негов доверен човек в бизнеса.