Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Имунитетът на ББ няма да бъде свален, кабинетът ще мине

„Няма да си дам имунитета! Защо вчера ми го поискаха? За да няма правителство“, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ПП-ДБ е на плюс от искането на имунитета на Борисов. ГЕРБ беше в силна позиция след „онзи запис“, сега ПП-ДБ получи лост за влияние.

ГЕРБ искаше преформулиране на правителството, но след поискания от прокуратурата имунитет на Бойко Борисов вероятно ще преформулира условията си.

Натискът на президента Румен Радев и главният прокурор Иван Гешев може да не е формално координиран, но е в една посока – да няма „проукраински кабинет“.

Радев и Борисов уж бяха заформили „партия“ под егидата на Георги Гергов, но след като американците натиснаха за съставянето на „проукраинско правителство“ калимерата се разпадна.

Гешев уж се обръщал към Борисов със „Шефе“ в един друг запис, но след като американците поискаха „проукраински кабинет“ и лидерът на ГЕРБ скочи срещу Главния, „Шефе“ стана „лицето Бойко Методиев Борисов“.

Брифингът на Главния, че Красимир Каменов-Къро го „поръчал“ и правел заговор срещу него, атентатът срещу Гешев, който за едни медии е „пиратка“ и постановка, а за други автентичен опит за покушение, са само част от Сюжета.

Битката е между проруските и проамериканските лобита. Кирил Петков, Асен Василев, Томислав Дончев и Даниел Митов са ярки „американци“ и „украинци“, Бойко Борисов се обяви срещу Путин и за износ на оръжие за Украйна, за президента Румен Радев Крим си е руски и той мина на дискретни проруски позиции в евроатлантическа опаковка, главният прокурор Иван Гешев отиде в САЩ след атентата, а командировката била отдавна планирана, но защо пък да не слуша готини руски песни.

Проруските лобита призовават Борисов да се откаже от имунитета си, но той заяви, че няма да го направи.

Гласуването на правителството „Денков-Габриел“ и имунитета на Бойко Борисов са във взаимна зависимост.

ГЕРБ и ПП-ДБ ще се договорят за съставянето на кабинета, ще гласуват против свалянето на имунитета на Борисов, а правителството ще мине в парламента.

Битката между проруските и проамериканските лобита обаче ще продължи и ще ескалира, когато кабинетът „Денков-Габриел“ реши да изнесе стотици хиляди снаряди за Украйна.

Американците бързат да бъде избрано правителство, тъй като се очаква в средата или края на юни да започне масирано контранастъпление на ВСУ, което ще продължи през цялото лято, а затова са необходими милиони снаряди – на два пъти по 500 000 ще са от България.

Затова написахме, че главният прокурор Иван Гешев ще атакува Бойко Борисов преди гласуването на кабинета, но дори и да го победи, няма как да победи американците.

Президентът Румен Радев също не може. Дали България е американска колония, както твърдят от проруските лобита, ясно е, че няма да бъде въвлечена във войната с войници, но ще осигури за ВСУ милион снаряди за контранастъплението.

Залогът в Украйна за американците не е по-малък от този на руснаците. Как при ескалацията на войната в Украйна американците да не съставят правителство в България, която иначе посланикът на САЩ Кенет Мартен обявява за суверенна държава, чието правителство решава кои ще са шефовете на службите, как да не гласуват ПП-ДБ против свалянето на имунитета на Бойко Борисов и да не съставят кабинет с ГЕРБ?

ГЕРБ и ПП-ДБ ще гласуват против свалянето на имунитета на Борисов, ще си гласуват кабинета „Денков-Габриел“, който ще изнесе милион снаряди за Украйна.

Това ше провокира война в парламента между проруските и проамериканските лобита, но голямата война ще се разрази, след като правителсвото поиска да смени шефовете на службите.

Президентът няма да подпише указите, американците ще го притиснат, руснаците още повече.

Така искането на имунитета на Бойко Борисов е само началото на войната между проруските и проамериканските лобита, а операцията в ЮАР може да бъде дублирана у нас с взрив, може и да не е на снаряди в Костенец, а в София.

bgsniper.com