Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Агенция Тренд: Шест партии влизат в парламента, ГЕРБ води на ПП с над 6%

Шест партии биха влезли в парламента, ако парламентарните избори бяха днес – показват данните от проучване на социологическата агенция „Тренд“, направено по поръчка на „24 часа“.

То е проведено в периода 02-08 септември сред 1002 пълнолетни граждани по метода „интервю лице в лице“.

ГЕРБ-СДС запазва позицията си на първа политическа сила с 24.9%. На втора позиция се нареждат ПП/ДБ с 18,3%, а челната тройка се допълва от Възраждане, които имат 16.1 процента подкрепа. ДПС са четвърти с 13,4%. Петата позиция е отредена на БСП, която печели 8,7%. Шестата партия, която влиза в НС е Има такъв народ с 4,2 пункта.

Под чертата остават Български възход (2,1%), Левицата (1,9%) и други политически формации. 6,5 от избирателите не подкрепят никого.

47 процента от респондентите са на мнение, че не са необходими нови предсрочни парламентарни избори. На противоположното мнение са 31%. Останалите 22% от участвалите в проучването не могат да преценят.

Одобрението към парламента остава ниско. То е едва 14 процента.

22% дават положителна оценка на работата на кабинетът Денков. Неодобрението към правителството обаче е цели 68 процента. 10 процента не могат да преценят.

Въпреки изострянето в тона между правителството и държавния глава, положителната оценката за работата на президента е на познатите нива от 36%, а отрицателната 52%.