Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Д-р Янко Станев пожела на колегите си по-малко популизъм и повече научени уроци

„Разбрах, че над партийните трябва да поставим корпоративните интереси, а едва ли корпоративните интереси съвпадат с интересите на варненци. И втория ми страх е, че в следващия Общински съвет не искаме да увеличим ролята на познанието, на умението, на опита, на нещата, които само като съвкупност могат да дадат малки стъпки в управлението на съвета и общинската администрация, а искаме някаква нова система.“ С тези думи зам.-председателят на СДС д-р Янко Станев репликира Николай Капитанов, общински съветник от Демократична България, днес на последното заседание на местния парламент.

Капитанов изчете декларация от партията, която представлява в съвета, и допълни, че Варна има нужда от нова система на управление.

Д-р Станев бе категоричен, че очевидно тази нова система на управление е корпоративната, която навлиза със сериозна сила в политическия живот на Варна, а и на държавно ниво.

Според него и според кампанията, която водят сините на тези избори, ясно се открояват приоритетите на СДС, а именно – борбата с корпоративното управление, феодализма, който открадна свободата на варненци и се намества на мястото на чистата политика.

„Системата се определя от хората. Затова аз смятам, че ние в този мандат положихме усилията в максимална степен за това, което е възможно. Сигурно не сме успели във всичко, но има неща, които сме правили, и няма да ги изброявам, понеже това не е политическо изказване, това е страх от това, което каза г-н Капитанов ( с ирония- бел. ред.)“, каза още д-р Янко Станев. 

Той пожела на всички съветници да се срещнат отново в зала „Пленарна“, но вече с научени уроци, придобити знания и опит, и най-вече с много по-малко популизъм и политиканстване, което по думите на лидера на сините, не водят до реални резултати на варненци, а чисто говорене без нужната експертиза.

„Не бъркат само тези, които не работят и които само политиканстват, които не свършват работа за пет пари и накрая не могат на „две магарета сламата да разделят“. Тук този общински съвет, в този мандат, с всичките му кусури – можеше. И накрая, аз не мога да пожелая кой да бъде, но мога да кажа, че в този общински съвет и в работата с кмета г-н Портних, не съм видял драма, която да се отрази на живота на варненци, освен решения, които са вървели в правилната посока. „, завърши изказването си д-р Янко Станев на последната сесия на Общинския съвет за мандат 2019-2023 г.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+