Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Внучката на Тодор Колев възражда бурлеската у нас

Актрисата Теодора Кулева, внучка на великия Тодор Колев в момента е най-желаната кабаре танцьорка у нас.

Уменията си Теодора показва в единственото заведение с подобна култура у нас „Буум кабаре“.

Освен с екстравагантни дрехи Теди предлага висок стандарт бурлеска, което всъщност е „окарикатуряване стила или духа на по-сериозни творби, което предизвиква смях“. Теди, която носи фамилията на съпруга си – Гууд, завърши НАТФИЗ в класа на проф. Ивайло Христов. В шоуто си тя танцува заедно с драгкралицата Соларис, с която са пионери в сферата на екстравагантните забавления.

„Няма такава култура у нас. Ние сме първите и показваме шарен празник за сетивата – драгшоу, цирк, стендъп комедия. Много се надявам да обединя хората и ЛГБТИ общността в един клуб да гледат заедно едно представление и всеки от тях да намери по нещо за себе си“, споделя актрисата, която е тренирала и художествена гимнастика.

Идеята за шоуто й дошла по време на пандемията. „Когато бях поканена да се върна в Англия и да се включа в кабарета в Шордич и в Камдън, осъзнах, че у нас има място за подобно нещо и че мога да се заема с това. Първоначално почнах с Тео Чепилов, но той замина за САЩ и имах два месеца, за да го направя сама. И ето вече сме факт“, с усмивка споделя дъщерята на актьорите Венцислав Кулев и Албена Колева.

Красавицата, която има момиченце, на сцената е една, а в живота съвсем друга, пише „България Днес“.

„На едното място съм луда и както казват на английски – cheeky, което е по-скоро „нахална“. Или както дядо ми казваше – понякога съм голямо перде, което донякъде е хубаво, защото артистът не би трябвало да се интересува какво мислят хората за него, а да прави това, което усеща. В живота съм се оформила в годините като доста организиран човек и се опитвам да бъда много топла и искрена. Честна. Това е водещо при мен“, казва Теди, като се надява хората да станат по-толерантни към различните от тях и повече да се усмихват, вместо да критикуват проявления на изкуство, които не разбират.