Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Иван Портних алармира за мащабен строеж в Морската градина във Варна

В Морската градина се извършва строителство на мащабна сграда. Пред строежа е незаконната плътна ограда, срещу която варненци с право възроптаха, че скрива панорамната гледка към морето. Това заяви областният лидер на ГЕРБ Иван Портних на брифинг точно срещу масивния строеж в Приморски парк. Групата на общинските съветници от ГЕРБ ще внесе писмен сигнал до новата общинска управа.

Чакаме бързи отговори по темата, която е чувствителна за варненци – апартаменти ли, общежития ли се строят, кой и защо е издал строителни разрешителни. На кого е този имот, учудваща е смелостта на собственика да извършва това строителство в парка. Видно е, че след изборите са тръгнали попълзновенията в Морската градина, коментира Портних. Той припомни, че според приетия ОУП е забранено строителството до Евксиноград, за което единствено са настоявали от ГЕРБ.

„Депутатката от ПП/ДБ Стела Николова даваше ежедневно брифинг до пристройката, т.н кокошкарник на Марешки и какви лъжи имаше, че сме издавали строителни разрешителни в Морската градина. Истината е, че не сме издавали такива, отказахме да издадем и търпимост за строежа, а съдът излезе с решение за събарянето му. Строежът на Марешки е несравнимо по-малък от тази сграда, която се вдига. Но реакции сега няма. А, ако са апартаменти, означава,че ще има и коли на собствениците, а уж щяха да спират трафика в Морската градина. Оградата, която скрива изгледа към морето, е незаконна и има предписание още от нашата администрация за събарянето й“, каза още Иван Портних, цитиран от агенция Фокус.