Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.02.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Любовната история на Тайсън Фюри и Парис

Целият живот на Тайсън Фюри е една голяма драма. Циганския крал се ражда седем седмици по-рано от очакваното и на няколко пъти изпада в клинична смърт в кувьоза. След като стана световен шампион, Фюри изпадна в депресия, мина през зависимост към алкохол и наркотици, бореше се с десетки излишни килограми.

В един момент дори говореше за самоубийство.

Семейният му живот не прави изключение. Но поне там има една константа – съпругата му Парис, която го е подкрепяла във всеки момент. Двамата са женени от 15 години и имат седем деца, но искат да ги нароят до 10.

И Тайсън, и Парис са родени в ромски семейства. Запознават се на сватба на общ приятел. Тогава Тайсън е на 17, а Парис – на 15 г. Сватосва ги лелята на Тайсън – Тереза.

Първата им среща обаче не минава особено приятно. Тайсън сравнява Парис със куклата Синди (подобие на куклата Барби), което не се харесва на бъдещата му съпруга.

Втората им среща се състои след 16-ия рожден ден на Парис. Тогава започва и връзката им.

Още след втората им среща Фюри известява родителите си, че е открил жената, за която ще се ожени. Парис също е впечатлена: „Веднага го харесах – той беше много различен от останалите момчета. Той ме канеше на среща много пъти, но не склоних веднага.“

Женят се през ноември 2008-а, но сватбата за малко не пропада. По характер спонтанен и доста безотговорен, Тайсън решава самостоятелно да измести церемонията с няколко месеца по-напред във времето. Това не се харесва на Парис и тя прекратява връзката им.

За щастие на двамата, Тайсън прави, каквото повечето мъже правят в такава ситуация – извиняват се. „Той осъзна, че бях сериозна“, признава Парис.

Сватбата се състои през ноември 2008 г. в родния град на Парис – Донкастър. Парис е на 18 г., а на купона присъстват над 300 души. Според Парис двамата „са се пазили“ за след сватбата, както е по католически.

Но това явно важи само за взаимните им отношения. Тайсън има доста повече за разказване, въпреки че е готов да забрави всичко, каквото е вършил преди сватбата.

„Единственото нещо, за което съжалявам, е сексът преди брака. Животът ми щеше да бъде почти перфектен, ако можех да го изтрия от паметта си. Бил съм сигурно с над 500 жени, загубил съм им бройката“, разказва Фюри.

За Парис обаче Тайсън е първи и единствен, тъй като семейството ѝ не ѝ е разрешавало да излиза с момчета преди да навърши 16 г.

Първите големи проблеми за връзката им идват след победата над Владимир Кличко през 2015-а. Тогава Фюри шокира света и стана световен шампион.

Последваха психически проблеми, довели до депресия, злоупотреба с алкохол и наркотици и брутално надебеляване. Фюри е разочарован, защото никой не празнува успеха му. Подценяван е заради физическата си форма и странния си стил на боксиране.

Британецът се скри от света в продължение на три години. Сдаде титлите си и се отдаде на демоните си. В един момент ситуацията излиза от контрол. Фюри е като безпризорно куче, което няма цел в живота си. Разказват се за истории как излиза до магазина в Моркамб, а на следващия ден се озовава в Ню Йорк, без самият той дори да знае как.

Парис едва издържа: „На няколко пъти бяха събрала багажа на децата и бях готова да се кача в колата, но винаги се отказвах. Не можех да го оставя“.

Впоследствие става ясно, че има обяснение за състоянията на Фюри. „Биполярното разстройство обясняваше промяната в настроението му – от най-щастливите моменти до депресиите и мислите за самоубийство – споделя Парис. – Обсесивно-компулсивното разстройство пък обясняваше готовността му да се концентрира върху едно нещо и да го прави безспир, без значение дали това беше да тренира, или да се налива по цели нощи.

Рехабилитация, работа с терапевт, връщане към бокса и любовта на семейството спасяват Фюри.

Сега фамилията се радва на седемте си деца, но мечтае да ги увеличи до 10. Парис на два пъти и помята, докато е бременна. Първият път – през 2014-а, Фюри дори не е до нея в болницата, тъй като се намира в съседното крило, където по същото време издъхва един от чичовците му.

Втората подобна трагедия се случва в деня на завръщането му на ринга след тригодишното отсъствие. Фюри смаза Сефер Сефери, но след това научи за аборта на съпругата си.

„Бях в края на втория или началото на третия месец. Точно в деня на мача разбрах, че съм загубила детето, но не казах на Тайсън, докато не слезе от ринга. Няколко седмици по-късно отново забременях“, признава Парис.

Нови проблеми се появяват при раждането на дъщеря им Атина през 2021-ва. Момичето се ражда с много висок сърдечен ритъм и е поставена в кувьоз. Лекарите обаче успяват да я спасят. „Тя показа, че е много силна, и се върна към живота“, каза тогава Фюри.

Последното им дете се роди през септември 2023 г. Кръстиха го Принц Рико Парис Фюри.

Скъсване с ромските традиции. Донякъде…

Тайсън и Парис спират да ходят на училище още на 11-годишна възраст, каквато е традицията в ромските семейства. След това момчетата започват да се учат на някакъв занаят, а момичетата помагат в къщната работа и грижата за по-малките деца.

Тайсън е категоричен, че ще следва традициите и дъщерите му също няма да се изучат. Това обаче не важи за момчетата във фамилията.

„Дъщерите ми няма да учат, защото няма да им трябва. Нашите жени растат, женят се и се грижат за мъжете си. Но искам синовете ми да се изучат, за да не бъдат тъпи като мен“, казва Фюри.

В същото време иска момчетата да се занимават и с бокс.

„Всички ще тренират бокс. Дори и да не станат боксьори, ще ги науча на важните неща в живота – смята Фюри. – Нашите деца не си играят на топка като другите, ние се бием. Когато имаме да решаваме някакъв конфликт, никога не звъним на полицията, а го разрешаваме с юмруците си.“, съобщава webcafe.bg
/Заглавието и на редакцията/