Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Боян Чуков: Подизпълнител на терористичния акт в Москва е военното разузнаване на Украйна

Експертът по между,народна сигурност Боян Чуков коментира в профила си във Фейкбук терористичният акт в Москва, при който по последни данни загинаха 150 души:

„Ислямска държава“ пое отговорност за терористичния акт в Москва. Установените 4-ма терористи от 6 са граждани на Таджикистан. Със същия успех може да се твърди, че злодеянието е извършено от Ал-Кайда или Джабхат ан-Нусра.

За експертите е ясно, че въпросните етикети са изключително удобни за да се скрие участието на сериозни специални служби на глобални или регионални фактори. Изброените по-горе терористични групировки са финансират, обучават и въоръжават от експерти в диверсионното разузнателното дело.

В Таджикистан населението е официално предимно сунитско. Но реално таджиките са криптошиити. Таджикският език е персийски език. В Таджикистан със сериозни позиции разполага сектата на исмаилитите водена от Ага Хан IV. През 1969 г. Ага Хан се жени за лейди Джеймс Чарлз Крайтън-Стюарт, която става принцеса Салимах Ага Хан и приема името Бегум Салимах Ага Хан, когато се омъжва за него. Сара Франсис преди това е била омъжена за лорд Джеймс Чарлз Крайтън-Стюарт, син на Джон Крайтън-Стюарт, 5-ти маркиз на Бют.

Най-вероятно подизпълнител на терористичния акт е ГУР (военното разузнаване на Украйна) с ръководител Кирил Буданов. Кой точно непосредствено и методично ръководи ГУР е публична тайна даже за неспециалистите. Псевдоекспертите, които говорят, че „нивото на сигурност в Москва е шокиращо ниско“ се нуждаят от гинко билоба. Да си спомнят поне за кървавата баня в зала Батаклан във Франция…

Естествено, че в момента всички специални служби по света ще се кълнат, че нямат нищо общо с драмата в Москва. Но терористичната група е аватар на мощна специална служба, която разполага със сериозна агентурна мрежа сред радикалните ислямисти (които са само изпълнители) и има възможност да ги активира в точно определено време съгласно геостратегията, която обслужват. Остава да видим по-късно реакцията на Кремъл, която ще ни даде допълнителна информация за реалния подбудител на терористичния акт.“