Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Абитуриенти празнуват като мутри във Варна

Скандални кадри от изпращането на зрелостници предизвикаха вълна от негодувание в социалните мрежи. Ситуацията, която повече подхожда на 90-те години на миналия век, се разиграва в двора на Математическа гимназия „Петър Берон“ в морската столица.

На кадрите се вижда как пред погледите на учители, родители и съученици зрелостниците минават, облечени като хулигани – с черни качулки, които покриват главите и лицата им, и бутилки с алкохол в ръцете им, като нахално разливат съдържанието им. В ръцете си държат и конфети, наподобяващи бухалки, които размахват невъзмутимо пред приятели и педагози.

„България Днес“ потърси за коментар заместник-директора на училището Димитрина Докимова, но тя не беше много словоохотлива.

„Не желая да коментирам ситуацията, защото не съм запозната със случая. Има и по-интересни теми, които вълнуват обществото“, заяви Докимова.

Потърсихме позицията и на община Варна за мутренската ситуация. Там също нищо не знаят по въпроса.

„Не сме запознати със случая. Първо трябва да се запознаем в детайли, за да можем да заемем позиция“, заявиха пред вестника от кметството в морската столица. Коментар по случая отказаха и от Регионалния инспекторат по образование във Варна, като отново изтъкнаха, че не са запознати с нетрадиционното изпращане на абитуриенти.