Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Sony стана най-ценният азиатски бранд

Въпреки хиперапетита на Азия за луксозни стоки, нито един дизайнерски бранд не успя да влезе сред челните 25 в класацията на най-ценните азиатски брандове на маркетинговата компания Campaign, съобщава Би Би Си.Бранд номер едно на континента е Sony, независимо от хакерските атаки по-рано през годината, при които бяха изложени на риск личните данни на 100 млн. потребители на PlayStation.

Японски и южнокорейски компании за потребителска електроника се наредиха на следващите пет места. Изненадата в класацията е, че нито една китайска марка не успя да пробие в топ 100. Най-високо- на 102 място, се класира китайският производител на електроника и бяла техника Haier.

Най-високо класираната индийска компания е на 89 място и това е производителят на млечни продукти и сладолед Amul. „Тази година проучването потвърди предизвикателствата, с които се сблъскват китайските и индийски компании, за да получат потребителското признание отвъд местните пазари“, се казва в доклада на Campaign.Топ брандовете на Азия са изцяло съсредоточени в Азиатско-Тихоокеанския район, отчитат в проучването. Така десетте най-ценени на азиатския континент компании се подредиха по следния начин:

1.Sony

2.Samsung

3.Panasonic

4.LG

5.Canon

6. Apple

7.Hewlett-Packard

8. Google

9.Nestle

10.Nike

profit.bg