Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Над 50% от лондонското сити е в ръцете на чуждестранни инвеститори

За първи път в историята повече от половината от офис сградите в лондонското сити – финансовият център на британската столица, са в ръцете на чуждестранни инвеститори, разкрива изследване на Development Securities Plc,  цитирано от Bloomberg.Чуждестранни компании притежават 52% от всички офиси във финансовия сектор на града – сериозно увеличение спрямо 50% през 2010 г. и 8% през 1980 г., се казва в изследване, поръчано от Development Securities, строително-инвестиционна компания, базирана в Лондон.Възползвайки се от понижаващите се цени на недвижимите имоти, през последните 3 години чуждестранни инвеститори са извършили две трети от придобиванията на офис площи в града като стойност на сделките, посочва Development Securities.

За периода 2007 г. – 2009 г. стойността на имотите е паднала с 50%, докато в края на 2010 г. цените са били с 37% под нивата от преди глобалната финансова криза, разкриват данни на Investment Property Databank.„Преобладаващият дял на чуждестранна собственост е особено забележим при първокласните офиси“, се казва в доклада.На 18 ноември стана ясно, че Kirsh Group на южноафриканския милиардер Натан Кирш е в напреднал стадий на преговори за придобиването на Tower 42 – първият небостъргач в Лондон – за повече от 280 млн. британски лири.

Средната цена на сградите, купувани от чуждестранни инвеститори от 2008 г. до 2011 г., е била 91 млн. британски лири, в сравнение с 27 млн. лири при сделките, осъществени от британски купувачи, посочва Development Securities.Германски компании притежават 16% от офис сградите в района – същият процент както през миналата година, докато делът на сградите, собственост на щатски компании, е нараснал до 10% от 8%, разкрива изследването. 6% от собствениците на сгради в Ситито са от Близкия Изток.

investor.bg