Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Рекламираме българския туризъм на изложения в Истанбул и Прага

От днес България открива свои рекламни щандове на международните туристически изложения в Истанбул и Прага, които ще продължат до 12 февруари 2012 г. Целта е имиджово представяне на българските туристически дестинации, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, организатор на участията.От ведомството съобщават, че борсата в Турция се провежда за 16-и път и освен за специалисти е предназначена и за масовата публика. Тази година България ще се представи с информационен щанд, като платената площ е в размер на 72 кв.м. Участие в изложението ще вземат седем общински и частни туристически компании, които ще рекламират атрактивни местни дестинации.

Българският щанд на най-голямото туристическо изложение в Чехия Holiday World е с площ 60 кв.м., като участие са заявили три общински и частни туристически фирми. Пражкото експо е водещо за бранша събитие, където се представят имиджови туристически дестинации в страните от Централна Европа.

През 2011 г. България е била посетена от близо 185 хиляди туристи от Турция и над 156 хиляди чешки туристи, припомнят от министерството на икономиката.Чешките курортисти поставят българските морски курорти сред петте предпочитани дестинации след Хърватска, Италия, Испания и Гърция.За последните осем години броят на туристите от Чехия у нас се е увеличил два пъти. Освен от морски ваканции те се интересуват още от екотуризъм, културно-познавателни обиколки и ски туризъм.

http://www.investor.bg