Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Обвиниха сина на Гриша Ганчев и другите петима

Обвиниха сина на Гриша Ганчев и други петима по случая с източването на ДДС чрез продажба на захар.Това стана ясно от говорителя на спецпрокуратурата.Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления, извършени в условията на продължавана престъпна дейност.Ако бъдат признати за виновни, обвинените могат да получатдо 15 години затвор.Милко Талев е обвинен за ръководител и организатор на престъпна група и за данъчни престъпления.На Данаил Ганчев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Ивайло Талев и Тодор Симеонов са им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления.

От събраните до момента доказателства е установено, че групата е действала от началото на февруари 2012 г. Организатор на схемата, по която е осъществявана престъпната дейност, е Милко Талев.Освен него и тримата изпълнителни директори на „Литекс комерс“ – Данаил Ганчев, Камелия Мирчева и Милко Димитров, в групата са участвали Ивайло Талев – племенник на Милко Талев, и Тодор Симеонов – управител на едно от включените в престъпната схема търговски дружества.Данъчните задължения, чието плащане е избегнато в резултат на дейността на групата за периода февруари-март 2012 г,. надхвърлят 200 000 лева.  До момента са разпитани повече от 10 свидетели.Продължава и анализът  на иззетите при вчерашните процесуално-следствени действия документи, както и информацията, съдържаща се в електронни носители.Шестимата са задържоани за 72 часа с постановление на прокурор. Предстои внасяне на искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов, който е във Велико Търново, посочи, че не знае имената им и дали синът на Гриша Ганчев е сред тях.Той заяви, че не иска да влиза в режим на диалог чрез медиите с Гриша Ганчев. „Смятам, че това, което са извършили компетентните органи – в лицето на ГДПОБ, НАП и специализираната прокуратура, е достатъчно.Прокуратурата е тази, която преценява дали има достатъчно събрани доказателства, за да се повдигнат обвинения и дали да има 72-часова мярка“, каза Цветанов.Припомняме, вчера служители на ГДБОП и НАП неутрализираха организирана престъпна група, ощетила държавата с милиони лева от невнесени данъчни задължения.Задържани бяха шестима души за срок от 24 часа. Извършена бе проверка на държавния резерв в Русе за установяване на липсващи количества захар, както и на територията на Девня.

http://news.ibox.bg