Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Как Facebook може да унищожи кариерата ви

Вероятно всички сте наясно, че вашата Facebook страница може да навреди сериозно на кариерата ви. Твърде много информация или някоя неуместна снимка може да ви лиши от получаването на така желаната позиция или просто да ви направи за смях в офиса. Въпреки, че може да сте наясно с всичко това, понякога просто не си давате сметка колко много неща изкарвате на показ, дори да смятате, че сте достатъчно внимателни.Ето и кои са седемте неща, които трябва да изключите от профила си във  Facebook, ако искате да запазите работата си:

1. Не забравяйте мама

Потребителите на  Facebook трябва да използват здравия си разум при избора на снимки и видеоклипове, които публикуват. Ако не искате майка ви да види някоя от тези снимки, значи и от офиса не трябва да я виждат. Спестете си проблемите и просто не я публикувайте.

2. Без неприлични думи

Трябва да забравите за ругатните, защото по никакъв начин те не могат да ви представят в добра светлина. Дори да сте повлияни от скандал с някого, няма нужда да изливате гнева си в социалната мрежа. Сексуалните препратки също са забранени, покажете малко професионализъм, все пак!

3. Внимавайте към кои групи се присъединявате

Всеки човек обича да бъде част от нещо по-мащабно и голямо, но бъдете внимателни, защото определени групи могат да бъдат дискредитиращи за вашето кариерно развитие. Винаги подбирайте внимателно групите, към които се присъединявате и страниците, които харесвате, защото те се показват на вашата Facebook страница. Ако сте част от „Пияни и палави времена“, „Мразя работата си“ или други подобни, това определено не говори добре за вас.

4. Отбелязване

Вие трябва да следите не само за снимките, които публикувате, но и за снимките, на които ви отбелязват.  Facebook има опция да одобрявате предварително всяка снимка или пост, на която сте отбелязан, така че за по-сигурно, възползвайте се от нея.

5. Спрете с игрите

Хорaта, които обичат да играят на игри, нямат представа как това може да им причини сериозни проблеми, показвайки го в техния профил. На някои игри се отчита кога точно е била последната дейност и никак няма да бъде хубаво шефът ви да види, че тя е била по време на работното ви време.

6. Бъдете мили

Не си позволявайте да публикувате каквото и да е негативно, свързано с вашата работа. Това включва публикации за вашия шеф, настоящи и потенциални клиенти, както и за вашите колеги. Не забравяйте, че много хора от офиса са ваши онлайн приятели и поне няколко ще видят въпросната негативна публикация. Бъдете мили, защото това е важно за вашия добър имидж.

7. Без прекалено лична информация

По-малко информация във  Facebook, по-добре за вашата работа. Не си позволявайте да пишете стотици любовни излияния или да качвате снимки от лудата съботна вечер с вашите приятели, когато всички прекалихте с алкохола. Не забравяйте, че трябва да показвате във фейсбук само неща, които няма да уронят престижа ви във фирмата.

tialoto.bg