Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Оркестър „100 цигански цигулки“ пропътували 2800 км., за да свирят на погребение

Световните музиканти от унгарския оркестър 100 GYPSY VIOLINS прекосяват Ламанша, за да свирят на католическо поргебение на остров „Isle of Wight”. Носещи сила и ведър дух, музикантите пристигат на „острова на силата“ със своята положителна и топла музика, повикани лично от съпругата на богат английски предприемач. Собственикът на няколко имения починал внезапно и загрижените му близки решили да изнесат регулярната християнска литургия, като нетипично за ритуала внесли положителна емоция от цигански ритми и европейска класика. Съпругата споделила пред местни медии, че любимият й бил изключително позитивен и емоционален човек и голям почитател на оркестъра и искала да го почете със същата енергия и емоции чрез музиката на 100 GYPSY VIOLINS. Музикантите пропътували 2800км, като сменили няколко превозни средства, тъй като са в турне, а събитието изникнало неочаквано. Будната циганска душа се отзовала незабавно, въпреки тежкото пътуване и появилите се междувременно трудности.
00 GYPSY VIOLINS и в България пристигат през септември у нас, за да разбудят страстите и да припомнят на всички, че музиката на живо е истинско изживяване на сетивата, ума и душата. Обичан по цял свят, симфоничният цигански оркестър на 100-те Унгарски цигулари тази година включи цели три български града в своето турне. Пловдив, Бургас и Варна ще имат честта да открият циганското лято през месец септември не просто с горещо слънчево време, но и с етно ритмите на традиционни унгарски цигански мелодии, примесени с класическите произведения на Щраус, Чайковски, Монти, Брамс и други велики композитори.
100 Gypsy Violins – 1 септември, Античен театър Пловдив, 20:00ч.
100 Gypsy Violins – 3 септември, Летен театър Бургас, 20:00ч.
100 Gypsy Violins – 6 септември, Фестивален комплекс Варна, 20:00ч.
Можете да закупите промоционални билети на цени от 20 до 50лв. на касите пред Община Пловдив, на Държавна Опера Бургас, на Фестивален комплекс Варна, в търговската мрежа на магазини Пикадили, Офис 1, Германос, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.
barometar.net