Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Сидеров замесен в скандал на летище Варна

 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е участвал в конфликт на летище Варна вчера вечерта. От аерогарата потвърдили за инцидента, но отказаха подробности. Днес Сидеров ще бъде на митинг срещу областния управител на Варна.Kонфликтът е започнал още на борда на самолет между София и Варна, в който пътували лидерът на „Атака“ и няколко депутати от партията му, съобщи Дарик радио. В словесния сблъсък, който според някои информации е стигнал дори до физическо съприкосновение, е участвал 30-годишен варненец. До късно снощи той е бил разпитван в сградата на „Гранична полиция“ на летище Варна, предаде Varnautre.bg.

Скандалът започнал, след като по време на полета младият мъж направил забележка на Сидеров, който на висок глас спорел с пътничката, седяща до него. По-късно депутатът продължил да вика и в автобуса, в който пътниците се качили след слизането от самолета. Тогава нервите на мъжа не издържали и той нарекъл Сидеров: „Простак!“.

Видимо ядосан, Сидеров се нахвърлил върху младия мъж, като на помощ му се притекли и останалите атакисти. Шофьорът на автобуса натиснал авариен бутон и спрял на пистата. Пристигнали служители на „Гранична полиция“ и охраната на летището, които разтървали спорещите. Отвън – на паркинга, обаче схватката продължила и се наложило униформени служители на летището отново да се намесят.

Заради депутатския си имунитет Сидеров не е бил задържан и скоро след инцидента се качил на чакащата го кола и заминал към града. Според сайта „Афера“ лидерът на „Атака“ е подал жалба във варненската полиция срещу младия мъж, с който е влязъл в конфликт.Засега обаче няма официален коментар от партията.

Нова ТВ съобщи, че по неофициална информация депутатите са карали пътници в самолета да трият записите, които са направили с телефоните си.

Днес на обяд във Варна е насрочен протест на „Атака“ пред Областна управа срещу спряното решение за преименуване на 250 варненски местности с турски имена.

През 2010 г. Волен Сидеров беше задържан на летището във Франкфурт заради скандал на борда на самолет на авиокомпания „Луфтханза”. Тогава той показа дипломатическия си паспорт и беше освободен. Първоначално отричаше за случая, но по-късно се извини официално за поведението си, след като от пресслужбата на полицията във Франкфурт съобщиха, че е бил пиян, вдигнал скандал и обидил на расистка основа екипажа на самолета. В края на миналата година лидерът на „Атака“ и почти цялата му парламентарна група се замеси в друг скандал – в ресторант в Брюксел.

news.bg