Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Лиляна Павлова: „Подкрепихме усилията на Иван Портних и само за 2 години Варна се преобрази“

pavlova-portnih.jpgЗад всеки приоритет на ГЕРБ стои анализ какво точно можем да направим. Няма обещания, които не можем да защитим и изпълним. Това каза на пресконференция във Варна Лиляна Павлова, регионален министър в две правителства на Бойко Борисов. В отговор на журналистическия интерес кандидатите на ГЕРБ за народни представители присъстваха на пресконференцията, но областният координатор на партията и кмет на морската столица Иван Портних анонсира, че тяхното официално представяне предстои в понеделник.

Както www.barometar.net информира водач на листата е Лиляна Павлова, на второ място е директорката на училище „Петко Р. Славейков” Таня Петрова, в унисон с приоритета „Образование“, залегнал в предизборната програма на партията. На трето място е опитният политик, бивш депутат и административен секретар на ГЕРБ за Варненска област, Павел Христов. На трето място е поставен бившият спортен министър Красен Кралев, на пето е kandidat-deputati-gerb-varna.jpgбившият областен управител Стоян Пасев, на шесто е председателят на Гражданско сдружение „Карай умно, искам живот” и бивш депутат Нели Петрова, на седмо е директорката на Регионалната библиотека Емилия Станева-Милкова, на осмо е световният шампион по кикбокс Владимир Вълев-Питбула, на девето е управителят на Очна болница – СБОБАЛ Варна и бивш депутат Руслан Тошев, на десето е педиатърът и бивш зам.кмет на община Варна, Лидия Маринова. „Листата е заявка Варна да има подкрепата и своето силно представителство в централната власт, за да може развитието, постигнато през последните около две години, да продължи” – коментира Иван Портних.

„За две години сме постигнали много – втори сме в Европа по показатели като ръст на Брутния вътрешен продукт, имаме най-ниската безработица. Откакто имаме служебен кабинет, само за един месец показателите рязко спадат. За нас е важно да има стабилност и икономически растеж чрез реални политики, а не с лъжи и празни обещания”, подчерта Лиляна Павлова. Тя определи като узурпиране на властта масовите чистки във втория ешелон, с които БСП и НДСВ се опитват да влязат през задния вход на управлението.
„Докладът на кабинета Герджиков доказва, че основна цел бе да се сервират удобни тези за БСП. В обществото успя да се насади усещане, че правителството с премиер Бойко Борисов има системни грешки в управлението си. Това се оказа невярно. Докладът доказа, че ГЕРБ са управлявали честно, открито и почтено”, заяви на свой ред бившият министър на спорта Красен Кралев.
Лиляна Павлова набеляза националните приоритети, върху които се акцентира в програмата на ГЕРБ – образование, работеща икономика, увеличаване на доходите, борба с контрабандата и битовата престъпност. „Не се отказваме от досегашните приоритети, по които сме постигнали много. Неслучайно и основните атаки на опонентите ни са там, където сме били най-успешни”, изтъкна още Павлова и припомни съдействието, което Варна е получила за своите проекти. „Подкрепихме усилията на кмета и само за две години морската столица се преобрази и върна своя блясък. За този период във Варна бяха реализирани инвестиции за 300 млн. лв.”, подчерта Павлова и увери, че чрез силното представителство на областта в парламента тази подкрепа ще продължи.
„Въпреки ограничения ресурс, с който разполагаше спортното министерство, изпълних достойно няколко ангажимента към Варна”, допълни Красен Кралев, визирайки осигурените средства за ремонта на стадион „Тича”, за реконструкцията на зала „Владислав” и други спортни обекти в града. Той припомни, че темата за изграждането на физкултурни салони в училищата, повдигната през предходния мандат, сега е сред приоритетите в програмата на ГЕРБ за следващото управление. „Имаме ясна програма, която е обвързана с бюджета и възможностите на държавата. Другото е утопия и БСП ще се увери, че на третия месец, в който идеите им се парафират от финансисти, държавата буквално ще се счупи, както се е случвало три пъти преди това. След всяко управление на БСП настъпва катастрофа, а след всяко управление на ГЕРБ държавата остава в по-добро състояние, отколкото сме я поели”, заключи Красен Кралев. С представянето на кандидатите на ГЕРБ за народни представители в понеделник (27 февруари), ГЕРБ ще даде официален старт на предизборната си кампания във Варна.

barometar.net